Anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Glu CEO’su ve eski EA yöneticisi Nick Earl gelecek hedefleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Birlikte mobil cihazlara öncelik veren stratejik bir yaklaşımı hızlandıracak ve marifetli önderlik yoluyla yenilikçiliği yönlendireceğiz. Bir yandan da oyuncularımıza birinci derslik etkileşimli deneyimler sunacağız.”

Kısa süre önce Çinli oyun şirketi Tencent’in de ufak bir hissesini satın aldığı firmanın CEO’su hem, Kim Kardashian: Hollywood, MLB Tap Sports Beyzbol ve Design Home gibi mobil uygulamaların daha süratli gelişmesi için fırsat doğduğunu belirtti.

Kim Kardashian: Hollywood, firmanın kayda değer oyunlarından.

EA CEO’su Andrew Wilson ise bu satın alım için şu açıklamalarda bulundu:

“Yetenekli ekiplerimiz ve kuvvetli fikri mülkiyet birleşimi, bizi dünyanın en büyük oyun kategorisinde lider olarak konumlandırıyor. Mevcut oyunlarımızı genişletecek ve her yerdeki oyuncular için spor, yaşam biçimi ve gündelik alanlarda daha şaşırtıcı yeni deneyimler sunacak kuvvetli bir artma motoru yaratıyoruz.”

Anlaşmayla Glu’nun mobil oyunları EA göre yayınlanmaya devam edecek. Mevcut oyunlarının ayda 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını vurgulayan oyun devi, bu hafta başında bir başka mobil geliştirici Skillz ile yeni bir oyun için konsept sunumları gerçekleştirdi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/electronic-arts-glu-mobile-satin-aldi
Yorumlar