Birçoğumuzun EA olarak bildiği oyun şirketi Electronic Arts'ın satış görüşmelerine başladığı bildirildi. Potansiyel alıcılar aralarında ise Apple, Amazon ve Disney gibi teknoloji devleri bulunuyor. Apple ve diğer şirketlerin şu an için konuyla ilgili bir yorumunu bulunmuyor, ancak Apple'ın, Apple Arcade hizmeti sebebiyle şirketle ilgilendiği belirtiliyor.

Apex Legends, Plants vs. Zombies, Madden ve The Sims gibi çoğu oyun severin yakından tanıdığı şirketin geçmişi de Apple ile ilintili. 1982'de, Apple'ın o zamanki Taktik ve Pazarlama Direktörü Trip Hawkins, EA'yı ayarlamak için şirketten ayrılmıştı. EA sonra diğer eski Apple çalışanlarını işe aldı ve hatta Steve Wozniak'ı da idare kurulunda yer alması için davet etti.

Disney, EA için ilk seçimdi ve oyun şirketi, mart ayında Disney'e lisans anlaşmalarından ziyade daha anlamlı bir ilişki ayarlamak istediğini söyledi. EA hem NBCUniversal ile görüştü ve bu görüşmeler sonucunda anlaşmaya da yakındı, fakat görüşmeler fiyatlandırma ve inşa konusundaki anlaşmazlıklar sebebiyle sona erdi. Zira EA CEO'su Andrew Wilson'ın Apple'ın şirketi satın almayı seçmesi durumunda da şirketin başında kalmak istiyor.

Söz konusu satın alma fikrinin, Microsoft'un bu yılın başlarında Activision Blizzard'ı 68 milyar dolara satın almasından daha sonra ortaya çıktığı belirtiliyor. Kısa bir vakit sonradan Sony de Destiny'nin arkasındaki stüdyo olan Bungie'yi 3.6 milyar dolara satın almıştı.

sonuç olarak EA'yı az önce kimin satın alacağı belli değil, fakat şirketin bu satın alma konusunda sabırsız olduğu belirtiliyor. Yani kısa bir süre sonradan EA'nın kim tarafından ne kadara satın alındığını daima birlikte öğreneceğiz gibi duruyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/24/ea-satis-gorusmelerine-basladi-potansiyel-alicilar-ise-apple-amazon-ve-disney