Ebeveynlere online uzman desteği karşılayan danışmanlık platformu Kidolog, değerlemesini 4 ay gibi kısa bir sürede 3 kattan pozitif artırarak tohum yatırım turu öncesi köprü yatırım turunu tamamladı. Kidolog, kuruluşunun dördüncü ayında 3 milyon TL değerleme ile Alesta Yatırım'dan tohum öncesi birincil yatırımı almıştı. Platform, hemen aldığı yatırımla değerlemesini 10 milyon TL'ye ulaştırdı.

Kidolog, mevcut yatırımcısı Alesta'dan devam yatırımı alırken, arasında Erkin Fındık'ın da bulunduğu melek yatırımcı grubundan köprü finansman sağladı. Kuruluşundan bu yandan binlerce ailenin yanında olan Kidolog'un, yaptığı marka yatırımıyla yalnızca ülkemizdeki ebeveynlere değil, yurt dışındaki Türklere de ulaştığını anlatan Kidolog Kurucu Ortağı ve CEO'su Eray Uğurelli, Kidolog uzmanlarının ilk olarak Almanya, Belçika ve İsveç olmak üzere yurt dışarıda yaşamış Türk ailelere de hizmet verdiğini söyledi.

İkinci yatırım turunu kısa sürede tamamlamış olmaktan büyük sevinç duyduklarını belirterek, bu yeni yatırımı yurt dışına açılım yolunda kullanacaklarını ifade eden Eray Uğurelli, şöyle konuştu: “Hedefimiz dünya genelinde anne-çocuk dikeyinde akla gelen birincil marka elde etmek. Bilinçli ebeveynler, mutlu nesiller oluşturmak için Türkiye'den başlattığımız yolculuğu tüm dünyaya ulaştırmayı planlıyoruz. Yurt dışına açılım çalışmalarımızı başlattık. 2022 yılı içerisinde öbür dillerde ve bambaşka coğrafyalarda hizmet sunacağız. Bulunduğumuz ülkelerde lokal uzmanlar ile çalışacağız. Bu operasyonun ilk adımını önümüzdeki ay İngiltere'de açılarak atıyoruz. İngiltere'nin peşinde Avrupa pazarında Almanya, İspanya ve Hollanda; ardındaki da Azerbaycan ve Arap ülkelerine açılmayı planlıyoruz.”

Kidolog çocuk gelişim uzmanları, psikologlar, emzirme danışmanları, diyetisyenler, ergoterapistler, fizyoterapistler, özel eğitim uzmanları, doulalar ve dil konuşma terapistleri ile yetişkin psikologlarından oluşan 200 şahsiyet bir kadro ile online 7/24 canlı bilirkişi desteği sağlıyor.

Pandemi ile birlikte dünya hızlı bir dijitalleşme atağına geçerken bu süreçte yaşanan zorluklara aleyhinde birbirinden acayip hafıza ve çözümler de yaşam bulmaya başladı. Bu dönemde eve kapanan birçok ailenin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de çocuklarıyla kurulacak dinç ilişki oldu. Kendisi de bir baba olan ve aynı sorunlarla aleyhinde karşıya kalan Eray Uğurelli, bu sorunu çoğu ailenin yaşadığı öngörüsüyle yola çıkarak ebeveyn ve çocuk danışmanlık platformu Kidolog'u 2021 yılının şubat ayında Burak Samimiyetle ile beraber kurdu.

Marka yatırımı zarfında eylül ayında logo ve web arayüzünü yenileyen Kidolog, kısa süre içinde mobil aplikasyonları devreye almaya hazırlanıyor. Eray Uğurelli, mobilde sadece aplikasyonlar üzerinden kullanılacak hizmetlerinin olacağını belirtti. Gelişim takibi, suni asistanlar gibi ebeveynlerin işlerini kolaylaştıracak çoğu buluş de bu aplikasyonda yer alacak. Uğurelli, Albaraka Garaj, İTÜ Çekirdek Big Bang ve TEB Girişim Evi girişimi aracılığıyla girişim ekosisteminde adlarını duyurduklarını söyledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/04/ebeveynlere-online-uzman-destegi-saglayan-kidolog-10-milyon-tl-degerleme-ile-yatirim-aldi