Eğitimi bitmiş şekillendirme hedefi ile yola meydana çıkan Spiky.ai, eğitim için modüler yapay-zeka tabanlı ileri çözümlemeli platformu olarak hizmet veriyor. Burak Aksar ve Furkan Eris tarafından 2020 yılının Haziran ayında kurulan Spiky.ai, şu an için 15 şahsiyet bir takım kadar yönetiliyor.

Spiky.ai'ın Dublin, Boston, Türkiye, San Francisco, İsveç, ve Pakistan'dan çalışanlara sahip olduğunu da paylaşalım. Spiky.ai kadar paylaşılan bilgilere kadar günümüzde eğitimde çok pozitif miktarda veri birikiyor. Fakat biriken veriler efektif bir şekilde kullanılamıyor.

Bütün da bu noktada devreye giren Spiky.ai, var olan farklı data türlerini yapay akıl tabanlı modüller ile işleyerek eğitmeni ve öğrenciyi daha efektif bir şekilde sürece bağlamayı amaçlıyor.

Böylece hem eğitmen hem de öğrencilerin aldıkları verimi arttıran Spiky.ai, kurum, eğitmen ve öğrenci tatmin artışı ile gelen idareli bir optimizasyon sağlamayı da hedefliyor. Spiky.ai'ın duygu ve alaka durumu takibi, sınavlarda gözetmenlik, ileri performans tahminlemesi gibi modülleri de bulunuyor.

Şu lahza için ülkemizden 4 müşteriye sahip olan Spiky.ai, ABD pazarında bulunan 6 potansiyel herif adayı ile görüşmelerine de devam ediyor. Yurt dıştan Kidaptive, IntelliBoardveExamity gibi rakiplere sahip olan Spiky.ai, eğitimciyi ve öğrenciyi bambaşka dikeylerde inceleyip, müdahale edilmesi ya da iyileştirilmesi gereken noktalarda ayrıntılı analizler çıkarabilmesi ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

SaaS bazlı abonelik ve eğitim teknoloji şirketleriyle servis ortaklıkları üzerinden gelir elde eden teşebbüs, şu asıl kadar herhangi bir yatırım almadı. Son olarak Spiky.ai'ın QNBEYOND girişim hızlandırma programının üçüncü dönemine seçilen 8 girişim aralarında yer aldığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/02/egitim-odakli-moduler-yapay-zeka-tabanli-ileri-analitik-platformu-spiky-ai