– Camtasia
– OBS Studio
– Movavi Screen Recorder
– Apowersoft
– Bandicam
– ScreenCast-O-Matic
– Ezvid
– iSpring Free Cam
– ShareX
– Windows 10 oyun çubuğu

Not: Listede sıralama yapılmamıştır.

OBS Studio

OBS, Youtuber ve Twitch yayıncılarının en fazla tercih ettiği uygulamalardan biri.

Twitch yayıncılarının çoğunlukla kullandığı OBS Studio, ülkemizde de en çok kullanılan ekran kaydetme uygulaması. Uygulamanın bu kadar popüler olmasının arkasında ise tamamen bedava olması yatıyor. Başvuru Formu ekran kaydı özelliğinin yanı sıra Youtube ve Twitch gibi platformlarda naklen yayın yapan kişiler için iyice ideal.

OBS, ekran kaydetme özelliğinin yanı sıra webcam kaydı, ses kaydı, sahne yaratma ve sahneler aralarında özel geçiş imkanı gibi birçok özellik sunuyor. Hem başvuru formu, videoları istediğiniz formatta kaydolma imkanı tanıyor. sonradan dilerseniz başvuru formu yoluyla videolarınızı yayınlayabilirsiniz. Uygulamanın öne çıkan bir diğer özelliği ise açık kaynak kodlu olması. Bu sayede Github gibi sitelerden programa ait kodlara ulaşabilir ve program üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

Camtasia

Yetenekli bir dilekçe niteliğindeki Camtasia, bedava sürümü ile kullanıcıları üzüyor.

TechSmith tarafından geliştirilen bir video düzenleme ve screencast programı. Camtasia, ekranın bir bölümünü, emin bir kısmını ya da seçtiğiniz bir pencereyi tescil etme imkanı sunan epeyce popüler ekran kaydolma uygulamalarının başında geliyor.

Kaydettiğiniz videoları düzenleyebildiğiniz uygulamaya dilerseniz farklı alanlara yönlendirilmiş efektler de ekleme imkanınız var. öte taraftan başvuru formu, Youtuber ve yayıncıların çoğunlukla kullandığı yeşil arka plan desteğine sahip. Camtasia, yalnızca ücretli olarak hizmet veriyor. Uygulama, satın almadan önce dilerseniz 30 günlük ücretsiz test sürümünü kullanmanıza olanak sağlıyor.

Movavi Screen Recorder

En iyi ekran kaydolma uygulamaları listemizde Movavi Svreen Recorder yer alıyor.

Piyasada yer alan en iyi ekran kaydetme uygulamalarından biri Movavi Screen Recorder, bununla birlikte video düzenleme özelliğine sahip. Uygulamanın sunduğu en büyük kolaylıklardan biri de kayıt zamanlama özelliği. Bu özellik sayesinde ekranınızı tescil etmek istediğiniz zamanı evvelden ayarlayabiliyorsunuz.

Dilekçe hızlı ve basit arayüzünün yanı sıra kullanıcılara Türkçe dil desteği sunuyor. Başvuru Formu, video formatlarını dönüşüm özelliği içeren, Windows ve Mac cihazlar için ahenkli bir video düzenleme paketine de sahip. Movavi, 7 günlük bedava deneme sürümünün yanı sıra 4 öbür nitelik paketi içeren epeyce yetenekli bir ekran kaydetme uygulaması.

Apowersoft

Apowersoft, öteki ücretsiz uygulamalar gibi filigran ve kayıt süresi gibi sınırlamalar koymuyor. böylece en iyi ekran kaydolma uygulamaları listesinde.

Web tabanlı bir ekran kaydolma programı Apowersoft, ücretli ve bedava olmak üzere iki öbür versiyona sahip. Uygulamayı uygulamak için uygulamayı İnternet sitesinden indirmeniz gerekiyor. daha sonra ise web sitesinde yer alan ”Kayda Başla” seçeneğine tıklayarak ekran kaydetmeye başlayabilirsiniz.

Çoğu bedava ekran kaydolma uygulaması, filigran veya tescil süresi gibi sınırlamalar koyuyor. Ancak Apowersoft, bu uygulamalara dahil değil. Kullanımı epeyce kolay olan uygulama, ücretli sürümünü satın aldığınızda daha da yetenekli ışık halkası geliyor. Ancak uygulamanın bedava sürümü de jurnal işleriniz için epeyce ideal.

Bandicam

Saniyede 480 kare hızında 4K videolar kayıt edebiliyor.

Oyun görüntülerini kaydeden kişilerin çoğunlukla kullandığı Bandicam, saniyede 480 kare hızında 4K videolar tescil edebilen yetenekli uygulamalardan biri. Başvuru, video kalitesini bozmadan yüksek sıkıştırma olanağı sunuyor.

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki öbür seçenekte kullanılan Bandicam, satın aldığınızda gerçek zamanlı çizim, webcam kaydı ve planlanan kayıt gibi çoğu özelliği kullanıcılara sunuyor. Hem ücretsiz versiyonda su hattı bulunduğunu belirtelim. bu nedenle karar size kalmış.

Ezvid

Ekran kaydetme uygulamaları listesinde Ezvid yer alıyor.

Basit ve pratik kullanımı ile öne meydana çıkan Ezvid, bedava bir ekran kaydetme uygulaması. Ezvid, içerisinde bulunan oturmuş video düzenleme aracı ile kolay düzenlemeler yapmaya olanak sağlıyor.

Ezvid ile kaydettiğiniz ekran görüntülerini direkt olarak Youtube gibi platformlara doldurma imkanınız var. Ücretsiz olması nedeniyle seçim edilen başvuru, sadece 45 dakikaya değin tescil yapabiliyor. Keza dilekçe, ücretsiz olmasının yanı sıra metin slaytı ve video hız kontrolü gibi özellikleri de kullanıcılara sunuyor.

iSpring Free Cam

ekran kaydetme uygulamaları

iSpring Free Sırça, yerleşik video düzenleme aracına sahip.

En iyi ücretsiz ekran kaydolma uygulamalarından biri de iSpring Free Cam. Tatbik iyice bedava olmasının yanı sıra içerisinde yerleşik video düzenleme arabulucu ile geliyor. Bu vasıta, video kesme, arkadaki plan müziği ekleme, arka plan gürültüsünü azaltma ve ses efektleri ekleme gibi birçok özelliğe sahip.

iSpring Free Cam, ekranınızın bir bölümünü kaydetmenize de olanak sağlıyor. Uygulama doğruca kaydettiğiniz ve düzenlediğiniz videoları aracısız olarak Youtube‘a yükleyebiliyorsunuz. Fakat gerçekte herhangi bir webcam kaydolma özelliği olmadığını da belirtelim. böylece ekstra uygulamaları kullanmanız gerekebilir. Ama bedava olması nedeniyle her bilgisayarda olması gerektiğini düşünüyoruz.

ShareX

ekran kaydetme uygulamaları

Tamamen bedava ve açık kaynak kodlu olması sebebiyle en iyi ekran kaydetme uygulamaları listesinde yer alıyor.

Özellikleri ile dikkat çeken bir başka ekran kaydolma uygulaması da ShareX. Bu kullanım, adamakıllı bedava bir şekilde kullanılıyor. öte yandan, uygulamada herhangi bir filigran ve tescil süre sınırı gibi kısıtlamalar bulunmuyor.

Başvuru açık kaynak kodlu olması sebebiyle öne çıkıyor. Dilerseniz, Github gibi sitelerden program için kodlar indirerek üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Bu tatbik doğruca kaydettiğiniz videoları aracısız olarak Youtube gibi platformlara doldurma imkanınız var. Ayrıca dilekçe, videoları ScreenCast-O-Matic

ekran kaydetme uygulamaları

Bedava versiyonu yalnızca 15 dakikaya değin kayıt yapıyor.

Listemize oldukça çabuk ve pratik ekran kaydetme uygulaması ScreenCast-O-Matic ile devam edelim. Kullanıcılara ekranın bir bölümünü, muhakkak bir kısmını veya seçtiğiniz bir pencereyi tescil etme imkanı sunan kullanım, ücretli ve bedava edinmek üzere 2 ayrı versiyon ile kullanılıyor.

Uygulamanın öne meydana çıkan özelliklerinden biri de kaydettiğiniz videoları doğruca Youtube platformuna yüklemenize ihtimal sağlaması. Uygulamanın eksi yönü ise şüphesiz bedava sürümde sadece 15 dakikaya değin tescil yapması. Ayrıca ücretsiz sürümde su hattı da bulunduğunu belirtelim.

Windows oyun çubuğu

ekran kaydetme uygulamaları

En iyi ekran kaydetme uygulamaları listesinde Windows oyun çubuğu da bulunuyor.

Herhangi bir üçüncü parti uygulamaya gereksinim duymadan ekran kaydolma özelliğine sahip Windows Oyun Çubuğu sizin için bir çözüm olabilir. Ekran kaydı olmak için tek yapmanız gereken, Windows + G tuşlarına hücum etmek. sonra kayıt yapabileceğiniz bir yemek listesi açılacaktır.

Buradan ekran kaydı almaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz, Windows Oyun Çubuğu’nun webcam tescil alma özelliğinin de olduğunu belirtelim. daha sonra dilediğiniz gibi tescil almaya başlayabilirsiniz. Tescil işiniz bittikten sonradan, video klasörünün içinde bulunan yakalananlar bölümünden kayıtlarınıza ulaşabilirsiniz. Ama Windows Oyun Çubuğu’nun video düzenleme özelliğine sahip olmadığını da söyleyelim. bu nedenle ek video düzenleme uygulaması kullanmanız gerekecektir.

Listemizde ayrıca ücretli keza de bedava ekran kaydetme uygulamalarına yer verdik. Çoğu ücretsiz başvuru maalesef su hattı ve tescil süresi gibi kısıtlamalar kullanıyor. bu nedenle sizler için en yardımcı olacak uygulamaları derlemeye çalıştık. Peki siz hangi ekran kaydolma uygulamasını kullanıyorsunuz? Yorumlarda bize belirtebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/en-iyi-ekran-kaydetme-uygulamalari-2021
Yorumlar