Corona virüs salgını ile daha da önemli bir ışık halkası gelen el hijyeni konusuna inovatif çözümler üreten bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan ERG Controls, devam yatırım turunda TRAngels Melek Yatırım Ağı üyelerinden 1,4 milyon TL yatırım aldığını duyurdu.

İlk yatırımını geçtiğimiz Şubat ayında alan ERG Controls, ilk yatırımın gerisinde kısa zamanda hastanelerin özellikle yoğun bakım üniteleri, market ve süratli tüketim zincir mağazalarında pilot uygulamalarını da tamamladı. 2020 yılında İstanbul'da kurulan ERG Controls, aldığı yeni yatırımla birlikte ekibini genişletmeyi ve yurt dışına açılma için işlem ağını büyütmeyi hedefliyor.

Geliştirdiği patentli ürünü YIKA ile hastane, gıda, hap üretimi gibi hijyen standartları yüksek ortamlarda çalışanların el hijyeni aktivitelerini yaka kartlarıyla ve sensörlerle takip ederek maksimum el hijyeni uyumu karşılayan ERG Controls, 2021 yılında hem Acıbadem Kuluçka Programı'na keza de Migros'un inovasyon programı MigrosUP'a kabul edildi.

Dünya Afiyet Örgütü'nün raporuna tarafından hastane enfeksiyonlarının en büyük sebebinin el hijyeni eksikliği olduğuna uyarı çeken ERG Controls Kurucu Ortağı Batuhan Ergör, YIKA ile hastanelerde hastane enfeksiyonu vakalarının yüzde 50'den pozitif azaltabildiklerini belirtti.

Ekonomiye ve sosyal yaşama değer katacak her fikrin değerlendirilmesi gerektiğini savunan TRAngels'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Umul, ERG Controls'un geliştirdiği mahsul ve hizmetin kısa zamanda yakaladığı başarının potansiyelinin büyüklüğünü gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/el-hijyenine-odaklanan-erg-controls-devam-turunda-1-4-milyon-tl-yatirim-aldi