Yıllık mali toplantılarından birini düzenleyen Electronic Arts, Battlefield 6 ile ilgili en çok merak edilen sorulardan birini yanıtladı. Şirket kısa süre önce oyunun özellikle yeni tür konsollar için tasarlandığını ve bu cihazların gücünü ortaya çıkaracaklarını açıklamıştı. Ama bu açıklamadan sonra herhangi bir ayrıntısıyla uğraşma vermeyen EA, akıllara “PS4 ve Xbox One önemini kayıp mı etti?” sorularını getirmişti.

Neyse oysa durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, şu sözlerle konuya açık sözlülük getirdi: “Battlefield 6 hem yeni cins keza de eski tür konsollarda erişilebilir olacak.” Bu durum oyuncuların içini rahatlatırken, 2013 yılında hayatımıza giren eski cins oyun konsollarının da ömrünün sonuna yaklaştığını hissettirdi.

Özellikle son birkaç yıldır PC ile olan grafik farkının artması, bu konsolların hali hazırda eskidiğini düşündürtüyordu. Ancak yeni nesil PlayStation 5 ve Xbox Seris X/S‘in çıkması, bu durumu daha net hissettirdi. Oyun geliştiricilerin, birkaç yıl içinde eski nesli terk ederek, bu platformlara oyun çıkarmayı bırakması bekleniyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/electronic-artstan-battlefield-6-mujdesi
Yorumlar