Elektrikli vasıta sıkıntı istasyon ağı ve istasyon çözümleri sunan Loop, 60 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turu, Fifth Wall tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, şirketin operasyonel ağını genişletmek için kullanılacak. 

Frank Nau ve Dustin Cavanaugh göre kurulan Loop, elektrikli araçlar için çok miktar üniteleri tasarlayıp üretiyor. Elektrikli araç kullanıcılarının bütün çok miktar istasyonu ağına tek bir platform üzerinden ulaşmasını sağlıyor. 2018 yılında faaliyete geçen şirket, şimdiye değin 7 binden fazla şarj istasyonu kurdu. Şirketin hedefi dünyanın en büyük elektrikli araç şarj ağı elde etmek. 

Dünya genelinde 2030 yılına kadar yollarda olması beklenen 230 milyon elektrikli aracın yollarda olacağı konuşuluyor. Bu noktada elektrikli araç sıkıntı istasyon ağları büyük tartma taşıyor. Bu alana yapılan yatırımlar da uyarı çekiyor.

2021'in Ocak ayında reklam kullanarak para şampiyon elektrikli vasıta yük istasyonları ağı geliştiricisi Volta, Goldman Sachs göre yönetilen D Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Volta, marketler, eczane zincirleri, bankalar ve hastanelerin etrafındaki park alanlarına yerleştirilmiş elektrikli araç sorumluluk istasyonları ağı kuruyor ve onları çalıştırıyor.

Şirket kadar yapılan açıklamaya göre, 55 inçlik dijital ekranlı yük istasyonları 23 eyaletteki 200 şehirdeki konumlara yerleştirildi. San Francisco merkezli Volta, araç sahipleri için ücretsiz olup elektrikli araç kitlesine ulaşmak isteyen perakendeciler ve FMCG şirketleri göre destekleniyor. Volta, aldığı yeni yatırımı uluslararası büyümeye başlamak için kullanmayı planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/03/elektrikli-arac-sarj-istasyon-agi-ve-istasyon-cozumleri-sunan-loop-60-milyon-dolar-yatirim-aldi