Sürüş sırasında elektrikli arabaları ya da otobüsleri sıkıntı edilebilen yollar, şimdiye değin nispeten pahalı ve atıl olduğu için düş olarak görülüyordu. Fakat yapılan bir egzersiz, bu tabuyu yıkıp elektrikli araçlar için yeni bir teknolojinin kapılarını açabilir.

Indiana Ulaştırma Departmanı (INDOT), standart yol üretim maliyetlerinde bereketli, yüksek hızlı sorumluluk sağlayabilecek gömülü manyetize parçacıklara sahip bir çimento test ettiğini duyurdu.

Elektrikli araçlarla ilgili dikkat çeken araştırma

Elektrikli araçlar sıkıntı projesi deneme edilecek

Milli Bilim Vakfı’nın (NSF) finansmanıyla INDOT, projede Purdue Üniversitesi ve Alman Magment şirketiyle birlikte çalıştı. Üç aşamada gerçekleştirilecek olan araştırmada, önce manyetize çimentonun laboratuvarda çalışıp çalışmayacağı deneme edilecek. Ardından da çeyrek millik bir yol bölümünde denenecek.

elektikli-araclar-yoldayken-sarj-edilebilecek

Magment, ürünün yüzde 95’e dek kablosuz iletim verimliliği sağladığını belirterek, standart yol yapım maliyetleri ile üretilebileceğini ve sağlam olduğunu da belirtti. Şirket keza, gömülü ferrit parçacıkları taşıyan levhalarıni olasılıkla lisans aşağı lokal olarak yapı edilebileceğini belirtti.

INDOT’un yenilikçi betonun ağır kamyonları yüksek güçte çok miktar etme kapasitesini test edeceğini söylemesiyle, çeyrek millik deneme parkuru başarılı olursa, INDOT teknolojiyi Indiana’daki eyaletler arası cılız bir kesime elektrik devretmek için kullanacak.

Araçları herhangi bir kirlilik olmadan uygun bir fiyata çalıştırmak çevresel bir atılım olabilir. Ama teknolojini işe yaraması için fazla artı vakit gerekebilir. Örneğin Birleşik Krallık, yol altı çalışmaları için takriben 780 milyon dolar vaat etti. İsveç de yollara yerleştirilmiş elektrikli bir ray içerecek olan benzer teknolojiyi deneme etti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/elektrikli-araclar-yoldayken-sarj-edilebilecek