Kia ve Hyundai'ın Birleşik Krallık merkezli elektrikli minibüs üreticisi Arrival'a 110 milyon dolar yatırım yaptığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Arrival, halka arz gerçekleştireceğini duyurdu.

Denis Sverdlov tarafından 2015 yılında Londra'da kurulan Arrival, ABD'de halka arz gerçekleştirmek için CIIG Merger Corporation ile iş birliğine gideceğini de paylaştı. Arrival'ın geçtiğimiz ay BlackRock'tan 118 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. BlackRock aynı zamanda CIIG Merger Corporation'ın da en büyük hissedarı konumunda. 

Paylaşılan bilgilere göre Arrival, 5,4 milyar dolar değerleme ile halka arz gerçekleştirecek. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Ocak ayında girişimin değerlemesi 4 milyar dolar seviyelerindeydi. Arrival ve CIIG Merger Corporation arasında yapılan iş birliği ve halka arz anlaşmasının 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Arrival'ın bu anlaşmadan 660 milyon dolar gelir elde etmesi de bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre Arrival girişimi Nasdaq'da "ARVL" sembolü ile yer alacak. Yapılan açıklamalara göre Arrival, elde ettiği geliri üretim kapasitesini artırmak için kullanacak.

Kaynak: webrazzi.com