Geçtiğimiz ay dünyanın en büyük küresel lojistik sağlayıcılarından biri olan DB Schenker, elektrikli kamyon üreticisi Volta' Trucks'tan bin 470 tam elektrikli kamyon  siparişi verdiğini duyurmuştuk. Hemencecik öncesinde de DHL, elektrikli hava kargo ağını ayarlamak için elektrikli uçak üreticisi Eviation ile birlikte çalışmaya başladı. Buradan 12 en ince ayrıntısına kadar elektrikli uçak sipariş ettiğini söylemiştik

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar Hindistan merkezli elektrikli ticari araç üreticisi EVage, 28 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, RedBlue Capital liderliğinde gerçekleşti. RedBlue Capital'den Olaf Sakkers şirketin yönetim kurulunda yer alacak. Şirket, bu parayı Delhi'deki imal merkezlerini için kullanacak. 

2014 yılında Inderveer Singh ve Pulkit Srivastava göre kurulan şirket, adını Amazon Hindistan ile yaptığı uzlaşma ile duyurmuştu. Anlaşmaya tarafından teslimatlarını bu şirketin elektrikli kamyonlarıyla yapmaya başladı.

Hindistan 2030 yılına değin ülkedeki otobüslerin yüzde 40'ını, iki ve üç tekerlekli araçların yüzde 80'ini ve ticari araçların yüzde 70'ini  elektrikli hale getirmeyi hedefliyor. Hava kirliliğinin en yüksek olduğu Hindistan'da elektrikli vasıta üretimini ucuz ışık halkası getirmek oldukça kayda değer. Ülkede her yıl 1,2 milyon kişinin ölümüne neden olan hava kirliliği de kayda değer oranda azaltmak altta yatan sebeplerden biri.

EVage bu alana talip şirketler aralarında yer alsa da bölge rekabete açık. Araç çağırma girişimi Ola, akıllı mobilite çözümleri ve elektrikli vasıta çabaları konusunda ciddi adımlar atıyor. Elektrikli scooter'lar için fabrika kurmayı planlıyor. Pil üreticisi Gogoro, ülke içinde pil değişiklik ağı kurmayı hedefliyor. Ülkenin en büyük mikro elektrikli vasıta üreticilerinden biri olan Hero MotorCorp, Tayvanlılarla uzlaşma imzaladı. 

Avrupa'da bu konu yarıştan geri kalmak istemiyor. Bilhassa toplu nakliye konusunda direksiyonlarını bu yöne kırmaya başladı. Bu haftanın başında Fransa'nın maliyet avantajı sebebiyle toplu taşımada elektrikli araçlara yöneldiğini ve Montpellier şehri için alınması planlanan hidrojen yakacak hücresel 51 yeni otobüsün satış sözleşmesi iptal ettiini yazdığımızı hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/14/elektrikli-ticari-arac-ureticisi-evage-28-milyon-dolar-yatirim-aldi