Beyin ve makine arayüzleri geliştirmeye odaklanan şirketle ilgili Musk, Neuralink teknolojisinin bir gün belden aşağısı felçli şahısların bitmiş yürümesine izin saptamak ve insan beynini suni zeka ile birleştirerek ‘AI simbiyozu‘ elde etmeye müsade devretmek için kullanılabileceğini belirtti.

Oysa bazı bilimsel kurumlar, şirketi eleştirerek iddialara şüpheyle yaklaştı. Ağustos 2020‘de beynine Neuralink cihazı yerleştirilmiş bir domuzun gösterilmesinden sonradan MIT Technology Rewiew, şirketin yaptıklarını nörobilim tiyatrosu olarak adlandırdı ve tıbbi iddiaların çoğunu spekülatif olarak nitelendirdi.

2016 yılında Musk, Hodak ve diğer birkaç kişiyle birlikte kurulan Neuralink‘e Tesla‘nın CEO’su kadar milyonlarca dolarlık yatırım yapıldı. Geçen yıl Stat News, bir takım eski çalışanların Neuralink‘te kaotik bir iç kültürü tanımladığını ve bilim adamlarının projeleri tamamlamak için tekrar tekrar yeterli zamanları olduğunu söylemişti.

öte taraftan geçen ay beyninde Neuralink implantı bulunan bir maymunun bilgisayar ekranında sadece zihnini kullanarak oyun oynadığı bir video yayınlandı. Videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/neuralink-ceosu-gorevinden-istifa-etti
Yorumlar