Elon Musk bugün paylaştığı tweet ile kullanıcıların Doge coin ile şapka, tişört gibi Tesla ürünlerini alabileceğini açıkladı. Musk, SpaceX ürün satışlarının da yakında Doge ile yapılabileceğini belirtti. 

Tesla merch can be bought with Doge, soon SpaceX merch too

— Elon Musk (@elonmusk) May 27, 2022

Musk'ın bu açıklamasının akabinde Doge Coin fiyatları yüzde 8 çoğaltma yaşadı. Bu Elon Musk'ın ilk olarak kripto para ve Tesla'yı benzer cümle içinde kullanışı yok. Hatırlarsanız 2021'in Mart ayında Elon Musk: "Bundan Böyle bitcoin ile bir Tesla satın alabilirsiniz." demişti. Fazla geçmeden aynı yılın Mayıs ayında Elon Musk, Tesla Bitcoin ile vasıta alımını durdurduğunu duyurdu.

Tüm bu olaylar o dönem için Bitcoin'i son 3 ayın en az seviyesine getirirken, Elon Musk "Tesla hiç Bitcoin satışı gerçekleştirmedi." diyerek kendini savunmuştu. 

Yakın zamanda Twitter satın alma süreci ile gündeme gelen Musk'ın attığı tweet kripto piyasasında farklı alanlara yönlendirilmiş hareketlilikleri beraberinde getirebilir. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/27/elon-musk-acikladi-doge-ile-tesla-satisi-yapilacak-spacex-satisi-yakinda