Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, kripto para yatırımcılarını fazla kızdırmıştı. Elon Musk, Tesla'nın elindeki Bitcoin varlıklarını satmış olabileceğinin veya satabileceğinin sinyallerini vermişti. Musk, Tesla'nın hiç Bitcoin satmadığını söylese bile Bitcoin'in bedel düşüş yaşanmış ve kripto para birimi son 3 ayın en düşük seviyesini görmüştü. Son olarak bu haberle gündemimize gelen Musk, derhal ise "dünyanın en varlıklı ikinci kişisi" ünvanını kaybetti.

Elon Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne kadar Tesla'nın hisselerinin yüzde 2,2 daha düşmesinin arkasından dün itibarıyla dünyanın en varlıklı ikinci kişisi konumunu kaybetmiş oldu. LVMH başkanı Bernard Arnault ise 161,2 milyar dolarlık servetle Elon Musk'ı geride bıraktı. Bloomberg'ün aktardığına tarafından Arnault 161,2 milyar dolarlık bir servete ulaşırken Musk'ın serveti 160,6 milyar dolara düştü.

Tesla'nın hisseleri ocak ayının en yüksek seviyesinden yüzde 24 oranında bedel kaybetti ve bu da piyasa layık yüzde 35'lik düşüşe niçin oldu. Zaten Musk'ın bu ünvanı kaybetmesindeki en kayda değer rolü de bu durum oynadı. Zira şirketin piyasa değeri de neredeyse 870 milyar dolardan 560 milyar doların altına düştü. Bu da önemli bir kayıp anlamına geliyor. 

Gerçekte Tesla hisselerindeki bu düşüş fazla da hayret verici değil, çünkü genele baktığımızda Tesla araç satışlarıyla değil; dijital varlıklara yaptığı yatırımlarla gündemimizde. Şubat ayında size aktardığımız bir haberde, Tesla'nın Bitcoin yatırımının şirkete, 2020'deki araba satışlarından daha fazla kâr getirdiğini paylaşmıştık. Aynı şekilde Tesla, birincil çeyrekte Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr elde ettiğini açıklamıştı. 

Şirket birkaç ay önce Bitcoin ile vasıta satacağını duyurup sonradan bundan vazgeçmişti. Tüm bunlar ve Tesla'nın yeterli sayıda elektrikli vasıta satamaması da bu sonucu doğurdu. Bitcoin yatırımcılarının ahını mı aldı, bilinmez fakat bakalım Elon Musk eski yerine baştan yerleşebilecek mi? Ilgiyle bekliyoruz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/18/elon-musk-artik-dunyanin-ikinci-en-zengin-insani-degil