Dünyanı en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, Twitter üzerinde kripto para dünyası ile ilgili talimatlar yapmaya devam ediyor. Yaptığı açıklamalar ile kripto para pazarına yön veren isimlerden biri olan Musk, kripto paraların geleneksel itibari paralar ile savaş halinde olduğunu paylaştı.

Takipçilerinden birinin Twitter üzerinden sorduğu "Kripto yüzünden size kızan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Musk, reel savaşın kripto paralar ile geleneksel itibari paralar (Fiat Money) arasında gerçekleştiğini ve bu savaşta kripto paraları desteklediğini açıkladı. Natürel böyle destek mi olur diye de insan paldır küldür edemiyor.

The true battle is between fiat & crypto. On balance, I support the latter.

— Elon Musk (@elonmusk) May 22, 2021

Kısaca bahsedelim itibari paralar, hükümetlerin kararları ile çıkartılan ve herhangi bir şekilde altın veya gümüş karşılığı olmayan paralardır. İtibari paralara örnek olarak ise günümüzde her ülkenin para birimi desek yanlış olmaz. İtibari paraların modern ekonominin temelini oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Takriben 1 haftadır sert bir şekilde düşen kripto para dünyasının Elon Musk'ın açıklaması ile birlikte kısa bir yükselişe geçse de tutunamadı. Bitcoin Musk'ın Tweet'inin ardından 38 bin dolar seviyelerine yükseldi şu an ise her yerde 36 bin dolara geriledi.

Andırmak icabında Elon Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Tesla'nın Bitcoin ile vasıta alımını durdurduğunu tekrar Twitter üzerinden açıklamıştı. Yapılan açıklamanın arkasından ayrıca bitcoin keza de diğer kripto paralar düşüşe geçmişti. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/24/elon-musk-gercek-savas-itibari-para-ile-kripto-paralar-arasinda