Kasım ayında kendini sosyal medyada eleştiren 3 Twitter çalışanını Twitter üzerinden kovan Elon Musk, fevri işten çıkarmalara devam ediyor. Salı günü Twitter görüntülenmelerini görüşmek için bir grup Twitter mühendisiyle buluşma yapan Elon Musk, kendisine Twitter'daki etkileşiminin düştüğünü gösteren Twitter çalışanını kovdu. Bu noktada Elon Musk'ın Twitter hesabındaki görüntülenme ve etkileşimlerin geçtiğimiz aylardan bu yandan düşüş gösterdiğini belirtelim. 

Elon Musk, Twitter'daki görüntülenme ve etkileşimlerinin düşüşünün Twitter algoritmasıyla ilişkili olup olmadığını kavramak için bir grup Twitter mühendisini görevlendirmişti. Platformer'ın aktardığına göre Musk konuya şu şekilde tepki verdi: 

Bu çok saçma, 100 milyondan artı takipçim var ve sadece on binlerce görüntülenme alıyorum. 

Bu konuyu araştırmakla görevlendirilen çalışanlar, Musk'a Twitter'ın kurum içi verilerini ve Google Trends tablosunu gösterdi. Google Trends verilerine tarafından Nisan ayında Musk'ın popülerliği 100 puan ile zirveye ulaştı. Hatırlarsanız Nisan ayında Musk, Twitter'ı satın almayı önermişti. O dönemden beri puanı kademeli olarak 23'e, 18'e ve son aylarda ise 8'e düşmüş durumda.

Mühendislerden biri, Twitter satın almasından daha sonra Kamuoyunun ilgisinin azalmasından nedeniyle Musk'In popülerliğinin azalıyor olabileceğini söyleyince, Musk bu çıkarıma cevaben mühendise kovulduğunu söyledi. 

Paylaşılan bilgilere kadar, Musk, toplantı sırasında görüntülenme sayısının dahili bir sorundan etkilenmediğine ikna olmadı. bununla birlikte Musk, bazı çalışanlara tweetlerinin sitede ne sıklıkta önerildiğini takip etmelerini söyledi. 

Görünen o oysa; Elon Musk, beklediği cevabı almadan bu işin peşini bırakmayacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/10/elon-musk-kendisine-twitter-daki-populerliginin-azaldigini-gosteren-muhendisi-isten-kovdu