Elon Musk, Neuralink'in cihazlarından birini önümüzdeki altı ay içinde birinin kafasına yerleştirebileceğini söyledi. Musk, cihazı bir noktada kendi kafasına yerleştireceğinin de iddia etti.

Musk, şirketin bir insan klinik deneyi için zorunlu evrakların çoğunu ABD'deki tıbbi cihazları aranjör Food and Drug Administration'a (Yiyecek ve İlaç İdaresi) teslim ettiğini söyledi. Musk, başlangıçta insan denemelerinin 2020'de başlayacağını söylemiş, ardındaki bu süre dilimi 2022'ye uzamıştı. Görünen O Ki o ki 2023'ten önce bu denemeler gerçekleşmeyecek.

2016 yılında, Elon Musk göre kurulan Neuralink, telefonlar ve bilgisayarlarla irtibat kurabilen yüksek bant genişliğine sahip beyin implantları geliştiriyor. Neuralink'in en manâlı ürünü ise N1 Link adını verdiği, tellerin beynin korteksine doğru yayıldığı, insan kafatasına oturan bir mikroçip diyebileceğimiz sinirsel bir arayüz cihazı. Aygıt, teorik olarak çipin ayrıca beyin aktivitesini izlemesine ayrıca de beyne sinyal göndermesine müsade veriyor. Çipin nörolojik durumları çare etmek ve amputelerin robotik uzuvları denetim etmesini sağlamak da dahil olmak üzere çoğu teorik uygulaması bulunuyor.

Neuralink göre yapılan açıklamada, şirketin misyonunun, biyoloji ile ilgili ve suni zekayı daha yakından bağlayabilen bir bütün beyin arayüzü oluşturma hedefiyle, beyinle ilgili değişik rahatsızlıkları deva olan beyin-cihaz arayüzleri olduğu açıklandı.

Elon Musk, 2019'da cihazın maymunlar üzerinde deneme edildiğini açıklamıştı. Cihaz, 2020'de ise domuzlar üzerinde test edilmişti. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/12/01/elon-musk-neuralinkin-insanli-deneyine-yaklasik-alti-ay-kaldigini-soyledi