Teknoloji ve internet dünyasının en popüler isimleri aralarında yer alan Tesla CEO'su Elon Musk, gösterişli talimatlar yapmaya devam ediyor. 2022 yılının 3. parasal çeyreği ile ilgili sonuçlarını paylaşan Tesla'nın piyasa bedel ile ilgili konuşan Musk, Tesla'nın piyasa değerinin ilerleyen dönemlerde Apple ve Saudi Aramco'nın piyasa değerlerinin toplamını aşabileceğini dile getirdi.

Tesla'nın son birkaç aydır borsada baskı zamanlar geçirdiğini de hatırlatalım. 2022 yılının 3. mali sonuçlarına baktığımızda Tesla'nın gelirlerinin bir önceki yılın benzer döneminde oranla neredeyse iki kat arttığını ve 3,3 milyar dolara ulaştığını görüyoruz.

Tesla başarılı bir çeyrek geçirmiş olsa da bu şart beklentileri karşılamadı. Kısacası çeyrek sonuçları olumlu olsa da Tesla'nın borsadaki şiddet durumu aynı şekilde devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda yer alan Elon Musk, hisse geri alım programı başlatmayı düşündüklerini de aktardı.

Musk kadar aktarılan bilgilere tarafından Tesla, 5 ila 10 milyar dolarlık bir hisse geri alım programı başlatabilir. Tesla'nın planı gerçekleştireceği hisse geri alım programı ile birlikte kendi hisselerini toplayarak hisse fiyatını artmak. Musk, şu lahza için bu durumun tartışıldığını ama kesin bir karara varmadıklarını da belirtti.

Apple'ın piyasa değerini aşabileceklerini düşündüğünü de sözlerine ekleyen Musk, Tesla'nın piyasa değerinin Apple ve Suudi Aramco'nun toplamından daha değerli olması için bir yol gördüğünü paylaştı. Tesla'nın piyasa değerinin şu lahza için takriben 700 milyar dolar olduğunu da hatırlatalım. Karşılaştırmak icabında Apple'ın piyasa değeri 2,3 trilyon, Saudi Aramco'nun piyasa değeri ise 2 trilyon dolar.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/20/elon-musk-tesla-apple-in-mevcut-piyasa-degerini-asabilir