Elon Musk, Tesla'nın her sene düzenlediği Yapay Akıl (AI) Günü'nde humanoid yani insansı robotu Optimus'u tanıttı. Tanıtım esnasında robot sahneye dans ederek çıktı. Seyircilere el salladı. Etkinlik sırasında robotun Robotun bitkileri suladığı ve Tesla fabrikasındaki metal çubukları taşıdığı görüntüler seyircilere izletildi.

Konuşmasında Tesla'nın 10 yıldır insansı robotlar üzerine çalıştığını andıran Musk sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız en kısa sürede, kullanışlı bir humanoid gerçekleştirmek. Optimus'u geliştirip, kullanışlılığını ispatlamak için hâlâ çok fazla çalışmamız gerek." Gelecek sene robotun üretimine başlayacaklarını söyleyen Elon Musk, 3 ila 5 sene içinde Optimus için sipariş almaya başlayabileceklerini kaydetti.

 

Amacının bu robottan milyonlarca üretmek olduğunu sözlerini ekledi. Robotun satmak fiyatı ise 20 bin doların altında olacak. Endüstri sektörü için geliştirilen Optimus'un Tesla fabrikalarındaki otomatik makinelerin yanı sıra autopilot şoför takviye yazılımına zor karşılayan bazı teçhizat ve yazılımları derin etki bırakmak için kullanılacağı açıklandı. Robotun 8 saatlik iş yapma potansiyeline sahip ve 73 kilogram ağırlığında olduğu öğrenildi. 

Elon Musk, geçen Nisan ayında şirketin Optimus adlı robotunun Tesla'nın ayrıca araba işinden ayrıca Full-Self Driving'ten (tam otonom sürüş) değerli olacağını düşündüğü açıklamasıyla gündeme geldi. Tesla'nın 2022 ilk çeyrek kazançları sırasında Musk, Tesla'nın kendi robotu üstünde çalışmaya devam ettiğini söyledi. Elon Musk, keza insanların Optimus robot programının büyüklüğünü anlamadığını da sözlerine ekledi. Musk ayrıca, çoğu evin yaklaşık 2050 yılına kadar bir konut robotu alacağını da varsayım ettiğini söyledi.

2021'in Ağustos ayında yapılan benzer etkinlikte insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri gerçekleştirmek nedeniyle tasarlanan insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıtıldı. Musk, insansı robotu “arkadaşça olması ve millet için yapı edilmiş bir dünyada gezinmesi amaçlanıyor” diye tanımladı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/02/elon-musk-tesla-nin-insansi-robot-optimus-u-tanitti