Forbes‘in tahminlerine tarafından Tesla‘nın hisseleri bir haftada yüzde 15 düştü. Şirketin takriben 20,5 milyar dolarlık kaybıyla birlikte Musk’ın net serveti 145,5 milyar dolara geriledi.

SNL programına katılmadan derhal önce Elon Musk takriben 166 milyar dolarlık bir servete sahipti. Ama skeç komedi şovunda gösterdiği cüretkar tavırlar, onun için büyük kayıplara yol açtı. Geçmişte açık bir şekilde kripto paralar konusunda yatırımcılara sosyal medya üzerinden tavsiyeler veren girişimci; gösteride garip bir şekilde Dogecoin‘e karşısında bir tavır sergiledi. Bunun üstüne DOGE değerleri 24 saat içinde yüzde 30’dan fazla düştü.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin ile Tesla araç satın alınamayacağını ifade eden Elon Musk, BTC değerlerinde önemli oranda düşüşler yaşanmasına niçin olmuştu. Ama dün gece paylaştığı Dogecoin tweet’i ile baştan yatırımcıların dikkatini çekti. Musk’ın son paylaşımı DOGE fiyatlarını yeniden yükseltti.

Elon Musk halen dünyanın en varlıklı insanları aralarında

Elon Musk 145,5 milyar dolarlık net serveti ile dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Zirvede 183,9 milyar dolarla Amazon kurucusu Jeff Bezos yer alırken; ikinci basamakta Bernard Arnault bulunuyor. Musk’ın derhal ardındaki dördüncü konumdaysa Microsoft’un kurucusu Bill Gates 127,7 milyar dolarlık servetiyle yer alıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/elon-musk-katildigi-tv-programi-yuzunden-servet-kaybetti
Yorumlar