Teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden biri olan Elon Musk, bir süredir Twitter satın alımı haberleriyle ve ardından yaptığı açıklamalarla gündemimizdeydi. Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı satın edinmek için 43 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter idare kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın alacağı bilgisi paylaşılmıştı. Hatta Musk, Twitter'ın gelirlerini aboneliklerle ikiye katlayacağını bahis etmişti.

Elon Musk, Sequoia Capital, kripto borsası Binance ve varlık yönetimi firması Fidelity gibi şirketlerin Twitter satın alımını desteklediklerini açıklamış ve bu bağlamda yatırımcılardan yaklaşık 7.1 milyar dolar topladığını söylemişti.

Dün ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yani SEC'in Elon Musk'ın Twitter hisselerini almasına dair soruşturma başlattığı haberini sizlere aktarmıştık. SEC kadar soruşturma başlatılmasının nedeni de Elon Musk'ın Twitter hisselerini satın olmak istediğini SEC'e açıklamadan önce Twitter hissesi almasıydı. Şu Anda ise Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ile ilgili yeni bir gelişme mevcut. Musk, Twitter'da yaptığı açıklamada, Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Twitter deal temporarily on hold pending details supporting calculation that spam/fake accounts do indeed represent less than 5% of usershttps://t.co/Y2t0QMuuyn

— Elon Musk (@elonmusk) May 13, 2022

Öte Taraftan Elon Musk'ın açıklamasıyla birlikte Twitter hisselerinin yüzde 20'den pozitif değerinde kaybettiği belirtildi. Elon Musk, anlaşmadan vazgeçerse 1 milyar dolarlık bir ayrılık ücreti ödemek zorunda kalacak. Ama spam ve fake hesapların temizlenmesinin arkasında satmak işlemine devam edileceği öngörülüyor. Konuyla ilgili gelişmeler epeyce aktarmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/13/elon-musk-twitter-anlasmasinin-gecici-olarak-askiya-alindigini-duyurdu