Son dönemde teknoloji dünyasının en popüler konularından biri, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma planlarıydı. Elon Musk'ın Twitter satın almasında son aşamaya gelmiş, ancak bir zaman boyunca sahte hesaplar sebebiyle Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit etmişti.

Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için "spam" hesaplar hakkında data istediğini belirterek, sosyal ağ şirketini bilgi edinme hakkını engellemekle suçlamıştı. Bunun üzerine Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri iletmişti.

Sahte hesaplara dair yaşanan tüm bu meşakkatli sürece ve spekülasyonlara karşın, Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vazgeçmişti. Hemen ise Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ı sahte hesaplar ve spam hakkında kamuya açık bir tartışmaya davet etti. Elon Musk, Parag Agrawal'ın Twitter'ın jurnal yüzde 5'ten az sahte ya da spam kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasını istedi.

Musk keza, Twitter'daki takipçilerine Twitter'ın jurnal etkin kullanıcılarının yüzde beşinden daha azının "sahte/spam" olduğu argümanına inanıp inanmadıklarını sordu. Takipçilerin yüzde 35'i evet cevabını verirken geri kalanı "hayır" dedi. 

Less than 5% of Twitter daily users are fake/spam

— Elon Musk (@elonmusk) August 6, 2022

Şirkete yakın bir kaynak, devam eden bir dava dışarıda bir ağız dalaşı olmayacağını söylüyor. Musk'ın avukatları yorum yapma taleplerine cevap vermedi, Twitter avukatı ise Musk'ın tweetleri hakkında açıklama yapmayı reddetti. Twitter'ın avukatları duruşma dosyalarında Musk'ın teklifini aracısız Twitter hissedarlarına sunmadan önce şirkete kabul etmesi için sadece yirmi dört saat verdiğini ve hatalı ya da spam hesaplar hakkında daha artı data arama şansı da dahil edinmek üzere durum tespiti yapmaktan feragat ettiğini savundu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/08/elon-musk-twitter-ceosunu-bot-hesaplarla-ilgili-tartismaya-davet-etti