Her geçen gün Elon Musk'ın Twitter ile ilgili yeni planlarına şahit oluyoruz. Twitter'ı satın aldığından bu yanlamasına aklına gelen herhangi bir yeniliği platforma entegre eden Musk, şimdi de Twitter mesajlarını uçtan uca şifreli hale getireceklerini açıkladı. Musk'ın bu isteğinin arkasında, Twitter'ı daha güvenilir bir platform haline dönüştürme isteği bulunuyor. 

Bu kapsamda Elon Musk, geçtiğimiz günlerde uçtan uca şifreli mesajlaşma özelliğinin bu ay kullanıma sunulacağını söyledi. Bunun yanı sıra kullanıcıların, keza bireysel mesajlara cevap verirken herhangi bir tepki emojisi faydalanma imkanına da sahip olacakları bilgisi de paylaşıldı. derhal, kullanıcılar mesajlara tepki olarak yalnızca yedi emoji arasından seçim yapabiliyor. Yani kısa bir vakit daha sonra emoji seçeneğinin artırılması hedefleniyor. 

Aiming to roll out ability to reply to individual DMs, use any reaction emoji & encryption later this month

— Elon Musk (@elonmusk) March 5, 2023

Mesajların uçtan uca şifrelenecek olması, söz konusu mesajların kimse göre okunamayacağı anlamına geliyor. Bu özellik halihazırda aktif olarak kullandığımız WhatsApp, iMessage ve Signal gibi uygumalarda mevcut. Kısacası birçoğumuz uçtan uca şifrelemeye aşinayız. Musk'ın gerçekleştirmek istediği bunu bir sosyal ağ platformuna entegre etmek.

Peki, Twitter mesajlarımızı kim okuyor ve bu mesajları uçtan uca şifreleme ile kimden gizleyebiliriz? Doğrusu sorunun cevabı epeyce kolay, sizin dışınızda cümbür cemaat. Zira Twitter hesabınıza hiçbir yerden erişim olmasa bile sahiden Twitter çalışanları potansiyel olarak platformdaki doğrudan mesajların içeriğini okuyabiliyor. Şifrelemenin sadece bireysel mi olacağı, yahut grup sohbetlerini de kapsayıp kapsamayacağı henüz belirsiz. bununla birlikte bu özelliğin kişinin seçimine bırakılıp bırakılmayacağı da bilinmiyor. 

Twitter, 2018 yılında da uçtan uca şifreli mesajlar ile ilgili çalışmalar yapmış, oysa bu çalışmaları daha sonra rafa kaldırmıştı. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/07/elon-musk-twitter-mesajlarini-uctan-uca-sifreli-hale-getireceklerini-acikladi/