Bir süredir platformdaki botlar sebebiyle didişme halinde olan Elon Musk ve idare heyeti sonunda anlaşmaya vardı. Komite, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na teslim ettiği yeni bir belge ile hissedarların anlaşmayı onaylamasını istedi.

Hatırlarsanız, Nisan ayında 43 milyar dolardan masaya oturan Elon Musk'ın, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bu anlaşmaya varma haberinden kısa bir vakit sonradan ise Elon Musk, Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen ayrıntı sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Haziran başında ise Elon Musk, Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle korkutma etmeye başladı. Bunun nedeni yeniden platformdaki sahte kullanıcılardı. Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını bitirmek için "spam" hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtiyor, sosyal ağ şirketini ise data edinme hakkını engellemekle suçluyordu. 

Bu çekişme neticesinde Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri ileteceğini açıkladı. Twitter, Elon Musk'a dahili verileri iletecek ve tüm reel zamanlı bilgi akışına erişim verdi. Bu Vesile Ile Musk'ın Twitter'da kaç kullanıcının sahte kullanıcı olduğunu görmesine müsade verilmiş oldu.

Ayrıca Twitter idare heyeti 44 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlanması için ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna teslim ettiği yeni bir belge ile hissedarların anlaşmayı onaylamasını istedi. Kurul Dokümanda "birleşme anlaşmasının kabulü için oy birliğiyle (oy birliğiyle) tavsiyede bulunduğunu" belirtiyor.

Şirket yönetim kurulu hem hissedarların birleşme zarfında Twitter tarafından görevlendirilen üstteki düzey yöneticilere ödenecek ya da ödenebilecek tazminatın ve özel toplantının ara sıra ileri bir tarihe ertelenmesinin veya özel görüşme sırasında birleşme sözleşmesinin kabulü için tatmin edici oy yahut, zorunlu veya uygunsa ek delege talep etmeyi onaylanmasını önerdi. 

Hissedarların onayı, Twitter anlaşmasının tamamlanmasını sağlayabilir. Anlaşmanın tamamlanması ile Twitter'ın yeni yönetim yapısının nasıl şekilleneceği merak konusu. Zira Elon Musk, Twitter'ın idareci edinmek ile ilgilenmiyor fakat ürünün gidişatına istikamet vermeye odaklanacağını dile getiriyor. Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformun 2028 yılına dek aboneliklerden takriben 10 milyar dolar kazanç elde etmesini bekliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/22/elon-musk-ve-twitter-anlasmasinda-son-asama-hissedarlarin-onayi-bekleniyor