Elon Musk, son dönemde adını daha sık duymaya başladığımız isimlerden biri. Bunun en kayda değer nedeni ise Musk'ın rafa kalkan Twitter satın alımı sebebiyle şirketle yaşadığı gerginlik. Hatta o kadar ki Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın Twitter'ın günlük yüzde 5'ten az sahte veya spam kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasını istemiş ve onu hemen hemen düelloya gösteri etmişti.

Elon Musk, derhal ise Twitter'dan egemen bir haberle karşımıza çıkıyor. Elon Musk, SEC'e yaptığı bildirime göre Tesla'nın 6,88 milyar dolar layık 7.92 milyon hissesini sattı. Hisse satım işlemleri, Tesla'nın 4 Ağustos'ta yaptığı 2022 takvim hissedar toplantısının arkasından, 5 ve 9 Ağustos tarihleri aralarında gerçekleşti.

Elon Musk, geçtiğimiz nisan ayında da yaklaşık 8,5 milyar dolar layık 9,6 milyon hisseyi elden çıkarmış ve bunun arkasında bu yıl bitmiş hisse satmayı düşünmediğini açıklamıştı. Söylentiler Musk'ın Twitter satın alımını yerine getirmek zorunda kalabileceği için hisseleri sattığı yönünde, zaten Musk'ın açıklamasından daha sonra hisse satışına yönelmesi de doğrusu bunu gösteriyor. Bu noktada Elon Musk'ın kişiliğinin o kadar de alışıldık olmadığını hatırlamakta üstünlük var, zira kendisi kimi süre aldığı kararların veya söylemlerinin tersini yapabiliyor.

Tesla'nın hisseleri, geçen yılın sonlarında Musk'ın 16 milyar dolardan artı hisseyi devretmesiyle düşmüştü. Tesla hisseleri satıştan sonradan yüzde 2,44 düştü, oysa nispeten yatay işlem görebilen hisselerin, henüz laf konusu satışın etkisinde olmadığı bahis ediliyor. 

Elon Musk'ın Twitter davasının nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/10/elon-musk-yaklasik-7-milyar-dolarlik-tesla-hissesi-satti