Hepimiz bir yakınımızı kaybettiğimizde uzun süre desteğe gereksinim duymuşuzdur. Bu süreçte yaşadığımız duygusal sarsıntının yanı sıra vermemiz gereken manâlı kararlar, hukuki süreçler ve doküman işlemleri tüm bu dönemi içinden çıkılmaz hale getirebilir. Bu durumun farkına varan Ron Gura ve Yonatan Bergman tarafından kurulan Empathy, sunduğu çözümlerle yakınını kaybeden kişilere destek olmayı amaçlayan bir kullanım. 

Bilhassa ABD'li kullanıcıları hedefleyen başvuru, bir yapılacaklar listesi ile kişilerin her bir adımı yavaşça gerçekleştirmesini sağlıyor. Konuma ve duruma özel olarak hazırlanan bu liste ile hiçbir ayrıntısıyla uğraşma gözden kaçmamış oluyor. 

Teşebbüs başvuru içinde profesyonel sıhhat desteği de sunuyor. "Care Specialist" ismi verilen ekip üyeleri, aklınıza takılan soruları yanıtlıyor. Hem sizin için yerel uzmanlar bulurken, sizin yerinize bazı görevleri tamamlayabiliyor. 

Eğer istek ederseniz aile üyelerini de uygulamaya dahil ederek meslek bölümü yapabiliyorsunuz. Dilekçe en fazla 5 kişiyi hesabınıza eklemenizi sağlıyor.  

Başvuru Formu üzerinden kaybettiğiniz kişinin özel üyeliklerini de iptal etmeniz mümkün. Teşebbüs, Banka hesabı kapatmak, Spotify ve Netflix üyelik iptali, vasıta kiralama hizmetlerinin ve telefon hattının sonlandırılmasına dek öyle çok alanda hizmet veriyor. 

Bnlara ek olarak Empathy, ağlama süreci baştan başa dinleyebileceğiniz sesli içeriklere ve okuyabileceğiniz makalelere konut sahipliği yapıyor. Her sene ABD'de 3 milyon kişinin hayatını kaybettiğini bildiren Empathy, inleme tutan ABD'lilerin yüzde 68'inin maddesel semptomlar gösterdiğinini açıklıyor. Hukuki süreçler ve evrak işlerini bitirmek ise 540 saatlik bir çalışma gerektiriyor.

Empathy, bu alanda önemli bir boşluğu doldurmaya çalışırken,  cenaze evi gibi işletmeler için de bir aracı görevi görüyor. Empaty çatısı altında hizmet veren işletme kategorileri aralarında Kurumsal İnsan Hakları, afiyet, bakım, refah evi, sigorta hizmetleri ve finansal tasarlama yer alıyor. 

Kullanıcılar uygulamanın kendilerine fazla tezgâhtar olduğunu belirtiyor. Pek çok kişi izlenmesi gereken adımlar konusunda takviye aldığını belirtirken, ağıt tutma sürecinde aradıkları duygusal desteği de gerçekte bulduğunu paylaşıyor. 

2021'de kurulan Empathy, benzer yıl Google Play'in en iyi uygulamalarından biri olarak seçildi Girişim, tohum ve A serisinde General Catalyst, Aleph ve Entree Capital gibi yatırımcılardan toplamda 43 milyon dolar yatırım aldı. Empathy'nin, bu marifetli iş fikri ile teşebbüs ekosistemindeki öyle çok uygulamadan ayrıştığını söyleyebiliriz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/14/empathy