Piyasada karşımıza çıkan telefonların büyük kısmı, belirli özellikleriyle rekabette öne çıkmayı hedefler. Oyun odaklı telefonlar ise işlemci, grafik birimi ve batarya noktalarında iddialıdır. En iyi oyuncu telefonları listemizdeki ürünleri belirlerken biz de bu kriterleri göz önüne aldık.

İşlemci performansı, mobil oyunlarda en etkin unsurların başında kazanç. Üstteki segment işlemciye sahip ve buna eşlik eden iyi bir grafik birimi sizi oyun oynarken mutlu edecektir. Hem RAM kapasitesi telefonların performansına etki eden noktalardandır. Dolayısıyla hafıza kapasitesi yüksek ürünler seçmeniz de size üstünlük sağlayacaktır.

Diğer yana ekran özellikleri de oyuncu telefonlarının iyi olması gereken noktalardan biridir. Ekran tazeleme hızı ve gösterme kalitesi, oyun deneyimini direkt etkiler.

Pil ise dilekçe ömrünü doğrudan doğruya etkilediği için satın alma tercihinizden önce göz önüne almanız gereken kriterler aralarında yer alır. İyi işlemci ve grafik birimi ikilisi size iyi bir oyun deneyimi verecektir fakat pil ömrü yetersizse oynama süreniz kısa olacaktır.

En iyi oyuncu telefonları

Derlediğimiz telefonlar; işlemci, grafik birimi ve batarya tarafındaki güçleriyle oyunlarda yüksek performans taahhüt ediyor. Dilerseniz lafı uzatmadan cihazlara bakalım.

1 – Black Shark 3

Oyuncu konseptli tasarıma sahip aygıt, 6.67 inç büyüklüğünde, FHD çözünürlüğünde ve AMOLED panelli ekranla geliyor. Keza telefonun ekran tazeleme hızı 90 Hz.

Black Shark 3

Telefonun 8 çekirdekli Snapdragon 865 işlemcisi ve Adreno 650 grafik birimi yüksek performans vaat ediyor. bununla birlikte en iyi oyuncu telefonları listemizdeki model, 8 GB RAM kapasitesi ile oyun tarafındaki bellek ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Cihazın batarya kapasitesi ise 4.720 mAh. Ayrıca Black Shark 3, 65W hızlı şarj desteği sayesinde 38 dakikada tam yük oluyor. Yüzde 50 şarja ise telefon 12 dakikada ulaşıyor.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

2 – OnePlus 8 Pro

En iyi oyuncu telefonları derlememizde yer alan OnePlus 8 Pro, oyuncu konseptli tasarıma sahip olmasa da oldukça gösterişli. Özellikle performans ve ekran noktalarında öne meydana çıkan cihaz, zengin bir oyun deneyimi vaat ediyor.

OnePlus 8 Pro

6.78 inç büyüklüğünde, QHD çözünürlüğünde ve HDR 10+ destekli ekranla karşımıza meydana çıkan telefonda, AMOLED panel var. aynı zamanda model 120 Hz ekran tazeleme hızına sahip.

Teçhizat tarafında baktığımızda ise Snapdragon 865 ve Adreno 650 karşımıza çıkıyor. Keza 12 GB LPDDR5 RAM telefonun performansını daha iddialı kılıyor.

Cihazda 4.510 mAh batarya kapasitesi olurken, WarpCharge 30T çabuk sorumluluk desteği de yer alıyor.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

3 – Xiaomi Mi 11

Çinli teknoloji firması Xiaomi’nin amiral gemisi modeli, oyun performansı tarafında da fazlasıyla vaatkar. 6.81 inç büyüklüğünde, QHD+ çözünürlüğünde ve AMOLED panelli ekranı, iyi bir oyun deneyimi için gereksinimleri karşılıyor. 120 Hz ekran tazeleme hızı da akan görüntüler veriyor.

Xiaomi Mi 11

5 nm fabrikasyon sürecinden meydana çıkan Snapdragon 888 işlemcili cihaz, listemizdeki en zinde telefonlardan biri. 8 GB LPDDR5 RAM ile de model gücüne kuvvet katıyor. Hem en iyi oyuncu telefonları listemizdeki aygıt, 12 GB bellek kapasitesi seçeneğine sahip.

Öteki yana 4.600 mAh batarya kapasitesine sahip telefonda 55W hızlı yük desteği var.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

4 – Samsung Galaxy S21

Samsung’un amiral gemisi ailesinin üyesi, çok sayıda özelliğe sahip ancak oyun tarafındaki yetenekleriyle listemizde yer alıyor. Dinamik AMOLED panele sahip S21; 6.2 inç boyutunda, FHD+ çözünürlüğünde ve 120 Hz tazeleme hızındaki ekranıyla karşımıza çıkıyor.

Samsung Galaxy S21

Cihazın 8 çekirdekli Exynos 2100 işlemcisi ise oyun tarafında güçlü performans vaat ediyor. Öteki yandan S21, 8 GB LPDDR5 belleğe ev sahipliği yapıyor.

4.000 mAh batarya kapasiteli telefonun 25W çabuk çok miktar desteğine sahip olduğunu da belirtelim. Hem S21 Ultra gibi ailenin daha üst seviyedeki seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Fakat işlemci gibi oyunu doğrudan doğruya etkileyen unsurlar benzer olduğu için S21 modeli de sizi mutlu edecektir.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

5 – iPhone 12

En iyi oyuncu telefonları listemizde Apple’ın amiral gemisi ailesinden bir üyeye de yer verdik. Aygıt, FHD+ çözünürlüklü OLED ve 6.1 inç boyutunda ekrana sahip. Telefonun oyun için ekran tarafındaki tek dezavantajı ise 60 Hz tazeleme hızı oluyor. Listemizdeki diğer cihazlar 90-120 Hz yenileme hızıyla karşımıza çıkıyor.

iPhone 12

Performans tarafında ise 5nm üretim sürecinden çıkan Apple A14 Bionic işlemcisi, oyunları akan şekilde çalıştırmayı vaat ediyor. Diğer yandan telefonda 4 GB LPDDR4x RAM yer alıyor. Bellek kapasitesi rakiplerinden az olsa da iOS sisteminde oyunlar için tatmin edici oluyor.

Yukarıda açıkladığımız modellerin yanı sıra en iyi oyuncu telefonları listemizde öbür alternatifler var. Aşağıdaki bağlantıdan tüm ürünlere ve fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Önerdiğimiz bütün ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

6 – Huawei Mate 40 Pro

7 – Xiaomi Mi 10T Pro

8 – Oppo Find X2

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/en-iyi-oyuncu-telefonlari-iste-performans-canavarlari
Yorumlar