Teknoloji odaklı gayrimenkul değer biçme Platformu Endeksa.com'un reşitlik hisseleri, iLab tarafından satın alındı. Endeksa, bu satın alma ile artış hedeflerini ileri taşımayı hedefliyor. Endeksa'nın kurulduğu günden bu yana her yıl en düşük 2,5 kat büyüdüğünü hatırlatmakta da fayda var. 2017 yılında hayata geçen Endeksa, bireysel gayrimenkul yatırımcıları, binlerce emlak danışmanı ve geliştirici firmaların yanı sıra pek çok kurumsal firmaya ve halk kuruluşlarına da hizmet veriyor.

Endeksa'da arsa/arazi endeksleri ve değerleri, büro/büro endeksleri ve değerleri, son 4 yıllık enerjik trend, 6 aylık geleceğe yönelik konut bedel tahmini, son 4 takvim il, ilçe, semt bazında gayrimenkul endeksleri, tekil ev bazında geçmiş trend ve gelecek trend, Milli Adres Veri Tabanı (UAVT) kodu ile sorgulama, haritada çizilen bölge için 4 takvim devingen trend üretimi, emsaller için harita gösterimi, konutlar için oda sayısına ilave olarak ısıtma tipi, konut yaşı ve kat segmentine tarafından ortalama değer dağılımları gibi özellikler bulunuyor.

Endeksa, Türkiye'nin her yerinde en uygun lokasyon seçimine ve otomatik gayrimenkul değeri hesaplanmasına imkan sağlayarak kullanıcılarına “Elektronik Değerlendirme Raporu” da sunuyor.

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Nasihat, Endeksa'nın alet öğrenimi ve yapay zeka gibi ileri teknolojileri kullanarak çözüm ve hizmetlerini tasarladığını belirtiyor. Endeksa, sahada çalışan uzmanlarıyla ürettiği verileri farklı kaynaklardan aldığı verilerle birleştiriyor ve alet öğrenimi yöntemlerini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri ve lokasyon verilerini oluşturuyor.

Tavsiye, iLab'in kendilerine değer katacağını ve böylelikle büyüme hedeflerini güçlendireceklerini söylüyor.

iLab Grubu Taktik & İş Geliştirme Direktörü Ozan Öztürk ise bu satın alma ile Endeksa'nın EmlakJet'in sunduğu hizmetlere katma değerinde sağlayacağına inandığını dile getiriyor vebBu iş birliği ile gayrimenkul dikeyinde portföyümüzü daha da güçlendirdiklerinin altını çiziyor.

Revo Capital Kurucu Ortağı Cenk Bayrakdar, Endeksa'nın sektöre etkisine ve başarısına bu süre kapsamında gelişen aza adedi ve çoğaltma rakamları ile tanık olduklarını; Endeksa'nın data ve çözümsel yeteneklerinin, iLab'in sahip olduğu deneyim ile beraber sektör için manâlı bir değerinde yaratacağından muhakkak olduğunu söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/23/endeksanin-cogunluk-hissesi-ilab-tarafindan-satin-alindi