Ali Servet Eyüboğlu göre 2016 yılında kurulan English Ninjas, online İngilizce eğitimi konusunda erken bir başlangıç yapmıştı. Süratli bir artma yakalamış olan girişimin bugün Open English göre satın alındığını duyurdu. Satın almanın bedeli ise paylaşılmadı.

2008 yılından beri 30'dan fazla ülkede online İngilizce eğitimi konusunda kayda değer bir marka olan Open English, bu satın almayla birlikte Türkiye operasyonuna da başlamış olacak. 

Geçen yıl çocukların dil eğitimi için Kids bölümünü de açan English Ninjas, özellikle son iki yılda kurumsal tarafta arasında Koç Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve Samsung gibi önemli markaların da bulunduğu markalarla çalışmaya başlamıştı.

2016 yılında Webrazzi Mobil konferansımızda kurucusu Ali Servet Eyüboğlu tarafından lansmanı yapılan English Ninjas, Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu ve Londra merkezli Founders Factory'den yatırım almıştı. 

Ali Servet Eyüboğlu

Zomato'nun satın aldığı mekan rehberi Mekanist.net'in kurucularından Ali Servet Eyüboğlu, 2015'te Zomato Türkiye Ülke Müdürlüğü görevinden ayrılmıştı. Satın almayla birlikte bundan böyle Open English Türkiye Ülke Müdürü olarak tahsis yapacak olan Ali Servet Eyüboğlu, hedeflerini Türkiye'de kaliteli İngilizce eğitimini cümbür cemaat için erişilebilir hale getirmek olduğunu belirtiyor. 

Türkiye'deki hedefleri hakkında veri veren Open English Türkiye Ülke Müdürü Ali Servet Eyüboğlu, “English Ninjas 5 yılı aşkın bir süredir Türkiye'deki kurumlara ve bireylere hitabe pratiği ağırlıklı online İngilizce eğitimi sunuyordu. Open English gibi online İngilizce eğitimi alanında lider bir kurumun çatısı aşağı daha enerjik bir şekilde ülkemizin İngilizce seviyesini yükseltmeye devam edecek” dedi.

Satın almayla ilgili Open English Kurucusu Andres Moreno, Türkiye Pazarına giriş yapmaktan büyük coşku duyduklarını belirtirken, Türkiye'nin uluslararası genişleme stratejileri çerçevesinde hedef ülkeler arasında yer aldığını paylaşmış.

Konuyla ilgili yeni bilgiler elimize ulaştıkça paylaşacağız. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/01/english-ninjas-open-english-tarafindan-satin-alindi