Girişimleri, fikirleri ya da girişimlerde çalışabilecek yetenekleri bünyesinden barındıran platformlara hepimiz aşinayız. Fakat potansiyel girişiminiz için muhtemel kurucularla tanışmanıza asistan olan böylece artı platform bulunmuyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Entrepreneur First ise bir girişimin kurucusu olabilecek potansiyele sahip yetenekleri bulmanıza muavin oluyor.

Entrepreneur First, derhal de 158 milyon dolar yatırım aldı. Yatırıma turuna Stripe'in kurucuları Patrick ve John Collison, Monzo'nun kurucu ortağı Tom Blomfield, Wise kurucularından Taavet Hinrikus, LinkedIn kurucusu Reid Hoffman, Nextdoor'un kurucu ortağı Sarah Leary ve DeepMind'ın kurucu ortakları Demis Hassabis ve Mustafa Süleyman katıldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 560 milyon dolara ulaştı.

Alice Bentinck ve Matt Clifford kadar kurulan Entrepreneur First'ü dünya çapında manâlı teknoloji şirketleri koymak isteyen kişilerin bir araya geldiği bir yaradılış olarak anlatmak mümkün. 3 kıtada 6 şehirde faaliyet gösteren platform aracılığıyla kişiler, kurucu ortaklarıyla tanışabiliyor, fikirlerini geliştirebiliyor ve olası olan en kısa sürede önde gelen yatırımcılardan yatırım alabiliyor. Entrepreneur First ise bu noktada ayrıca bir hub keza de bir aracı platform olarak faaliyet gösteriyor. 

Entrepreneur First aracılığıyla şu belli başlı değin 626 şirket kuruldu ve bu şirketlerin 450'si hala hayatta, etkin olarak etkinlik gösteriyor. Şirketlerin tamamı 10 milyar dolardan pozitif değere sahip. Laf konusu şirketler arasında finans yönetimi uygulaması Cleo, uzakta egzersiz platformu Omnipresent ve Tractable gibi isimler yer alıyor.

Entrepreneur First, aldığı yeni yatırımı operasyonları genişletmek için kullanacağını açıkladı. Londra, Toronto, Paris, Berlin, Bangalore ve Singapur'daki ofislerinde 120 çalışanı bulunan şirket, aynı zamanda çalışan sayısını da çoğaltmak istiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/29/entrepreneur-firstin-degerlemesi-aldigi-158-milyon-dolar-yatirimla-560-milyon-dolara-ulasti