Sistem yöneticileri için sevindirici bir haber Erstream firmasından geldi. Aktüel teknolojiler ile geliştirilen ve sistem yöneticilerinin sorunlarına çözüm olmayı amaçlayan ERWALL, Linux Güvenliği ve Otomasyonu alanında sanki olmayan bir teknolojik hizmet olarak karşımıza çıkıyor.

Ağ trafiği yönetimini zorlaştıran karmaşık komut satırı tabanlı uygulamalar, emniyet duvarında yapılan hataları da beraberinde getirmektedir.

W3Cook'un yaptığı araştırmaya tarafından dünya genelinde en kritik 1 milyon web sunucusunun %96,3'ü Linux sunucuları ile çalışmaktadır.

Bu oran, Linux spiker güvenliğinin sağlanmadığı durumlarda ne değin büyük sorunlarla karşılaşılacağını ortaya koyuyor.

Güvenlik açıkları, sunucuların güvenliğini doğruca korkutma etmektedir. bu nedenle mümkün bir siber saldırıda firmalar önemli oranda fiziki zararlara uğramaktadır.

İşte bütün bu noktada ERWALL-Linux Güvenlik Duvarı Otomasyonu, siber güvenliğin artırılmasında ve Linux iptables konfigürasyonlarınızın elverişli bir arayüz üzerinden zahmetsizce yapılabilmesine ihtimal sağlamaktadır.

ERWALL-Linux Emniyet Duvarı Otomasyonu Nasıl Çalışır?

ERWALL, karmaşık iptables kurallarınızı sunucularınız üzerinde kolayca tanımlayabileceğiniz bir arayüze sahip olmanızı sağlar.

Bu kullanımı basit arayüz sayesinde sistem yöneticilerinin, üstünde çok fazla zaman harcadığı terminal komutlarıyla uğraşmasına lüzum kalmaz. Böylelikle zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

On-premise ERWALL Paneli

ERWALL yazılımı, dışarıdan erişim olmaksızın, ayrıntılarıyla sizin sistemlerinizin içerisinde, güvenli bir şekilde çalışmanızı sağlamaktadır.

Lisans anahtarı haricinde ERWALL ayrıntılarıyla on-premise çalışmaktadır. Bu sayede kritik emniyet bilgilerinizin erişimini yalnızca yetkilendirdiğiniz kişilere vermiş olursunuz.

Maksimum Linux Spiker Güvenliğinizi Sağlayın

Güvenlik duvarı ayarları, sunucuların siber saldırılardan korunabilmeleri sağlayan en etkin önlemlerin başında gelmektedir. Dolayısıyla sunucuların güvenliği doğrudan doğruya emniyet duvarlarının etkililiğine bağlıdır.

Sunucuların güvenliği, şirketlerin ve onlardan hizmet bölge müşterilerin bilgi güvenliği için hayati yük taşımaktadır. Mümkün bir emniyet açığı durumunda bu tehditler, ciddi idareli ve hukuksal alanda zararlara yol açabilir.

bu nedenle güvenlik duvarı ayarlarının hatasız yapılandırılması gerekmektedir. Yapılandırma hatalarına yer vermemek için ERWALL, detaylı arayüzü ile konfigürasyonlarınızı kusursuz bir şekilde ayarlamanızı sağlar.

ERWALL - Clients Group Özelliği

Clients group, oluşturduğunuz bir konfigürasyonu pat diye artı sunucuda aynı zamanlı olarak çalıştırabilmenizi sağlamaktadır. İleride yapacağınız şartların değişmesi de yine grup içerisindeki tüm sunucularda geçerli olacaktır.

IPSet Kuralları ile Zaman Kazanın

IPSet özelliği, istediğiniz IP adreslerini bir araya toplamanızı sağlar.

Bu sayede kurallarınızı, birdenbire artı IP adresi üzerinde çalıştırabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Optimal Kullanıcı Yönetimine Sahip Olun

ERWALL hesabınıza yeni kullanıcılar ekleyebilirsiniz. Eğer bambaşka amaçlara sahip kullanıcı türlerine sahipseniz, kullanıcılar üzerinde ihtiyacınıza kadar yetkilendirmeler yapabilirsiniz.

Bu sayede hangi kullanıcının, hangi rolde çalışabileceğine karar verebilirsiniz.

Siz de ERWALL- Linux Emniyet Duvarı Otomasyonu ile iptables kurallarınızı kolaylıkla oluşturarak, güvenliğinizi maksimum seviyeye çıkartmak istiyorsanız, bedava 5 spiker ile ERWALL'u denemeye hemencecik başlayabilirsiniz

Keza sizleri Türkiye'nin lider CDN servis sağlayıcısı olan Merlin CDN hakkında konuşmak için 16 Aralık Perşembe günü saat 14.00'te Çözümpark'daki akıllı saat hediyeli etkinliğimize bekliyoruz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/16/erstream-catisi-altinda-gelistirilen-erwall-linux-sunucu-guvenliginde-bir-ilki-gerceklestiriyor