İçerik platformunun 2011’den 2014’e kadar  veri teknolojisi operasyonlarından sorumluluk sahibi başkan yardımcısı olan Michael Kail‘i, Netflix 2014 yılında dava etti. Bu davada Netflix, yöneticinin pozisyonunu kullanarak bilişim teknolojilerine dair satın alımlarda usulsüzlük yaptığını bahis etti.

Microsoft, Apple davasında tarafını seçti

Geçtiğimiz sene başvuru formu satın alma komisyonu konusunda anlaşmaya varamayan Epic Games ile Apple aralarında dava süreci başlamıştı. Microsoft bu konudaki tarafını seçti.

Buna kadar Kail, yaptığı satın alımlarda parayı başta kendi danışmanlık şirketine aktardı. Oysa Netflix ile Kail ile rahat bir uzlaşma imzaladı ve dava sonuca ulaşmadı.

Federal hükümet ise eski Netflix yöneticisi için kara para aklama suçlamasıyla 2018 yılında 29 suçlamayla dava açtı. Bu suçlamalar arasında on dokuz banka dolandırıcılığı, yedi kara para aklama ve üç posta dolandırıcılığı yer aldı. Duruşma bu 29 suçlamadan 28 tanesinde Michael Kail‘i suçlu buldu.

Michael Kail, Federal Duruşma kadar 28 ayrı suçtan suçlu bulundu.

Suçlamaların ayrıntıları da garip. Söz konusu 2011 ve 2014 yılları içinde Kail, IT biriminin başında yer aldı. Yönetici 2012 yılında kendisine ait olmayan bir banka hesabı üzerinden paravan bir şirket kurdu. Kail, Netflix’e mahsul ve hizmet sağlayan dokuz teknoloji şirketinden toplam 500 bin dolardan artı rüşvet aldı.

Satın almalar üzerinden kurul bölge yöneticinin bu suçu 20114 yılında Netflix kadar ayrım edildi. Kail’in bu teknoloji şirketlerinin hisse senedi opsiyonları üzerinden de dolandırıcılık yaptığı da ortaya çıktı.

Netflix’in Kail ile 2015 yılında nasıl bir gizli anlaşma yaptığı ise merak konusu. Işyeri, konu hakkında  şu an için açıklama yapmamayı tercih etti.

Mahkemenin verdiği kararla birlikte Kail, kara para aklamadan azami yirmi sene hapis ve 250 bin dolar para cezası aldı. Yine her bir banka ya da posta dolandırıcılığı mahkumiyeti için on sene hapisle de karşısında karşıya. Eğer Kail Netflix’in brüt zararını karşılamayı kabul ederse, mahkeme hapis cezasında indirim yapacak.

Eski yönetici, duruşma kararından sonradan kefaletle bağımsızlık kaldı. Ama üç ay içinde Kail’in suç oluşturan duruşması başlayacak. Eski yöneticinin avukatı ise karara itiraz etmek için Yüksek Mahkeme’nin yolunu tuttu.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/eski-netflix-yoneticisi-kail-kara-para
Yorumlar

Kategori Haberler