Hayatımızın en kayda değer parçalarından biri haline gelen e-ticaret, egzersiz modelleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Mesajlaşma temelli olarak alışveriş çözümü (conversational commerce) Whym girişimi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Whym göre aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, 4,3 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 4,3 milyon dolarlık yatırım Deciens Capital'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Deciens Capital'ın haricinde ise DNX Ventures, Reciprocal Ventures, Unusual Ventures, Chaos Ventures, Magic Fund, Sequoia, Lightspeed ve Canaan Partners da katıldı.

Alınan 4,3 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Whym girişiminin bugüne dek aldığı toplam yatırımın 7 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Whym'in Stripe, PayPal, Venmo, Microsoft, Salesforce, Google, Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat, Uber, Airbnb, Red Bull ve Spotify gibi manâlı şirketlerin kurucu ve yöneticilerinden melek yatırım aldığını da ekleyelim.

Zeki telefonlardan gerçekleşen alışveriş deneyimini daha basit bir ışık halkası getirmek için yola çıkan Whym, 2018 yılında daha önce birlikte Snap şirketinde çalışan Kelly Nyland ve Rhenee Bartlett kadar kuruldu. Mesajlaşma üzerinden alışveriş yapılmasına odaklanan Whym, şu an için 50 şahsiyet bir takım tarafından yönetiliyor.

Whym, alınan 4,3 milyon dolarlık yatırımı daha fazla markaya varmak ve ürünündeki eksiklikleri geliştirmek için kullanacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/14/whym-4-3-milyon-dolar-yatirim-aldi