Yaklaşık 5 aydır kararlı bir şekilde bedel kazanan Ethereum, bu yükselişi sürdürüyor. Lahza itibariyle 4100 dolardan operasyon kadar popüler kripto para birimi, bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasa değeri de yükselen kripto paranın, değeri 470 milyar dolara çıktı. Bu alanda zirvede olan bölüm ise 1.10 trilyon dolar piyasa değeriyle  58.400 dolardan işlem gören Bitcoin.

Bugüne kadar inişli çıkışlı bir yol izleyen Ethereum, bir önceki rekorunu 2018 yılında kırmıştı. O dönem 1300 dolarlara kadar çıkan kripto para birimi, yaşana çöküşte adeta değerinin tamamını kaybederek 80 dolara değin geriledi. Takriben iki yıl o kadar de layık kazanmayan ETH, 2020 yılıyla beraber tekrardan 500-600 dolar seviyelerine yükseldi.

Yalnızca yatırımcısının yüzünü güldürmekle kalmayan Ethereum, bir süredir kripto para madencilerinin de vazgeçilmezi. Özellikle 3000 serisi GeForce RTX ekran kartlarının çıkmasıyla baştan popüler olan kripto para madenciliği şu sıralar özellikle Ethereum’a odaklanmış durumda. Bunun başlıca sebebi olarak para biriminin bedel kazanması ve Bitcoin’e göre kazı yapmanın daha basit olması gösteriliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ethereum-rekor-kirmaya-doymuyor
Yorumlar