Öğlen saatlerinde yani haberi kaleme aldığımız saatlerde Ethereum değeri 3 bin 900 sınırını da aştı. Özetle ether olarak da anılan kripto para, 3 bin 800 ile 3 bin 900 dolar bandında hareketine devam ediyor.

Elon Musk gösteri yaptı, Dogecoin çöktü

ABD'nin bundan böyle ikonlaşmış televizyon programı Saturday Night Live'a katılan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, yatırımcılara geceyi hüsran ile tamamlattı.

Ethereum, üç lokomotif kripto para arasında son haftalarda öne çıktı. Kripto para, ETH 2.0 olarak bilinen güncelleme takvimiyle birlikte hareket kazandı. Fiilen bu güncelleme yaklaşık iki yıl sürecek. Buna karşın kripto para uzun dönemli düşünen yatırımcıları kendisine çekmişe benziyor.

Bitcoin fiyatı Nisan ayında rekorlar kırsa da, sonradan 43 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Buna rağmen piyasanın lokomotifi bitmiş toparlanmayı bildi. Kripto para 8 Mayıs akşamından itibaren ise hareket kazandı.

Ethereum fiyatı 4 bin dolara doğru hareketleniyor.

Gece yarısında ise Bitcoin fiyatı 59 bin dolar değerine ulaştı. Haftalardır 52-55 bin bandında kalan kripto para da rotasını yukarıya çevirdi. Bu yukarı dönüşe karşın bugün öğlen saatleri itibariyle Bitcoin fiyatı yeniden 58 bin dolar fiyatına dek düştü.

Son haftaların hareketli kripto parası BNB fiyatı ise gün içinde 680 dolara dek yükseldi. Haberin yazıldığı öğlen saatlerinde ise BNB fiyatı 677 dolara dek yükseldi. Kripto paranın şimdiye değin ulaştığı en yüksek değeri de 680 dolardı. Uzmanlara tarafından piyasanın üç numaralı kripto parası olan BNB’nin de yakında 700 dolar sınırını aşma ihtimali var.

Dogecoin piyasa değeri ile 4. sırada

Dogecoin ise son bir kaç günde yatırımcısının yüzünü güldürmeyi bildi. Buna rağmen Elon Musk’ın Saturday Night Live programında Dogecoin için söyledikleri kripto paraya büyük layık kaybettirdi. Son olarak 50 cent değerine kadar düşen kripto para, öğlen saatlerine içten 49 sent fiyatına kadar düştü. Buna rağmen birkaç gün içinde sıfır atarak 1 dolara dürüst hareketlenen kripto para, piyasanın dördüncü büyüğü pozisyonunda. Bu büyüklük piyasa değeri üzerinden değil, kripto paranın peşin para hacmi üzerinden hesaplanıyor.

Dogecoin toplam piyasa değeri ise şu an için 69 milyar dolar civarında. Birinci olan Bitcoin 1 trilyon dolar sınırını sene başında aştı. Ethereum ise son hareketleri ile 458 milyar dolar değere ulaştı. BNB piyasa değeri ise 100 milyar sınırında.

Bu haber piyasanın günlük hareketini araştırmak üzere kaleme alındı. Haberde geçen ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ethereum-fiyati-rekora-doymuyor-yeni-degeri
Yorumlar

Kategori Haberler