Ethereum ve BNB’de son bir ayda yaşanan hareket yatırımcıları sevindirdi. Her ne değin Nisan ayı Bitcoin yatırımcıları için kabus gibi geçse de, ETH ve BNB bu durumdan fazla etkilenmedi.

OKEx’in kripto parası OKB değerine değer kattı

Kripto para borsası OKEx tarafından geliştirilen  ve OKB adı verilen sanal para birimi son 1 hafta içerisinde yüzde 80’den pozitif değer kazandı. İşte detaylar.

BNB, Nisan ayı içinde 15’inci yakımını gerçekleştirmesi ile fiyatı 500 doların üstüne çıktı. Ethereum ise uzun süredir beklenen 2.0güncellemesi haberi ile iyi bir rüzgar aldı. Bu güncelleme haberi öncesi de kripto para 2 bin dolar sınırını aşmayı başarmıştı.

BNB fiyatı gün içinde 645 dolara dek yükseldi

 

BNB fiyatı bugün en yüksek bedel olan 645 dolara dek yükseldi. sonra hafif satış yiyen kripto para, şu lahza için 620 dolar bandında. Ethereum ise gün içinde 2 bin 600 sınırını aştıktan sonradan durmadı. Önce 2 bin 700 direncini kıran kripto para, 2 bin 900 doların üzerine de çıkmayı başardı. Şu an için ise Ethereum fiyatı 2 bin 900 doların üstünde seyrediyor.

Ethereum, 2020 yılı başında 114 dolar gibi çok düşük bir fiyata sahipti. Yılın başına kadar 10 kat gelişen kripto para, derhal ise bu değeri adeta 30’a katlama arifesinde. BNB ise 2020 başında 17 dolar olan fiyatını hemen hemen 60’a katladı.

Kripto para piyasası, ikinci ve üçüncü büyük sanal paraların rüzgarıyla yukarı içten hareketlendi. Uzmanlara kadar piyasanın yeşillenmesinde Bitcoin‘in stabil hareketinin de payı büyük.

Ethereum 2.0 güncellemesi nedir?

Kripto para ağını daha hızlı ve stabil ayla getirecek Etherium 2.0 güncellemesi şu lahza için halen aktif değil. Ancak yatırımcılar ellerinde bulunan Ethereum varlıklarını stake ederek, bu güncellemeye katkıda bulunabiliyor. Stake ile elinizde var olan bir varlığı bir proje için kilitleyip, bir süreliğine kullanımdan çıkması anlamına geliyor. Güncelleme sonunda ise Ethereum, kilitlenen bu paraları kullanıcılara geri iade edecek.

Ethereum fiyatı 3 bin dolara doğru koşuyor

Yeniden bu stake işlemi sonucunda Ethereum ekibi bir takım ödüller dağıtılacağını da açıkladı. Ödül olarak ise yapılan stake miktarına tarafından kullanıcılara takım, BETH adlı bir token verecek. Ethereum ile bire bir benzer değerde olacak olan token, güncelleme sonunda Ethereum ile değiştirilebilecek.

Güncellemeyle birlikte ağ daha güvenilir ışık halkası gelecek ve daha seri çalışacak. Oysa güncellemenin Ethereum ağının yüksek komite bedellerini düşürüp düşürmeyeceği merak konusu. ETH 20 ağını kullanan kripto para, aldığı yüksek komite ücretleriyle eleştiriliyor. Yine kripto paranın madencileri de yüksek masraflara karşın fazla eksik Ethereum kazanıyor. Güncelemenin bütün bu sorunlara çözüm getirmesi beklentiler aralarında.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ethereum-fiyati-bnb-fiyati-rekorlara-doymuyor
Yorumlar

Kategori Haberler