Öbür alanlarda yatırımlar yapmanıza ve bu yatırımları mobil uygulaması üzerinden yönetmenize odaklanan sosyal bir yatırım uygulaması olarak karşımıza meydana çıkan eToro, önemli bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu. eToro kadar aktarılan bilgilere göre şirket, gençlerin yatırım yapmasına odaklanan Fransa merkezli Gatsby girişimini satın almak için anlaştı.

eToro ve Gatsby tarafından yapılan açıklamalara göre eToro, Gatsby girişimini satın edinmek için 50 milyon dolar ödeyecek. Laf konusu 50 milyon dolarlık satın alma ücretinin nakit ve hisse olarak ödeneceğini de ekleyelim. Ayrıca kripto para keza de hisse senetleri ile yatırımlar yapmanıza odaklanan eToro, 2007 yılında David Ring, Ronen Assia ve Yoni Assia kadar kuruldu.

Geçtiğimiz yıllarda ayrı satın almalar da gerçekleştiren eToro'nun bugüne değin 322 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. eToro ile aynı bir çözüm sunan Gatsby ise 2018 yılında Davis Gaynes, Jeff Myers, Peter Quinn ve Ryan Belanger-Saleh göre New York'ta kuruldu.

Yapılan açıklamalara göre gerçekleşen satın alma anlaşması ile birlikte Gatsby'nin 20 karakter ekibi eToro'ya katılacak. Konu ile ilgili açıklamalarda yer alan eToro CEO'su ve kurucu ortağı Yoni Assia, Gatsby satın almasının şirketin ABD'deki mahsul portföyünü zenginleştireceğini belirtti. 

eToro'nun Gatsby girişimini satın almasındaki en kayda değer nedenlerin başında ise pazarın lideri konumunda bulunan Robinhood ile rekabet etmek bulunuyor. Oldukça hızlı bir şekilde artan eToro'nun 100 ülkeden toplamda 30 milyonu aşkın belirtilen kullanıcıya ulaştığını da paylaşalım. eToro'nun Gatsby satın alması ile birlikte büyümesini hızlandırması da sürpriz olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/17/etoro-yatirim-uygulamasi-gatsby-yi-50-milyon-dolara-satin-aldi