Sunduğu yapay akıl altyapısı doğruca e-ticaret şirketleri için veri analizi yapabilen bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Artifica, yatırım aldığını duyurdu. Artifica kadar aktarılan bilgilere göre teşebbüs, Startupfon, Atanova Ventures ve DOMiNO Ventures'tan tohum yatırım aldı.

Artifica'nın tohum yatırım turu ile ilgili mali bilgiler ise paylaşılmadı. Geçtiğimiz Mart ayında Sadi Gürsoy ve Tuncay Elvanağaç göre Hacettepe Teknokent'te kurulan Artifica, veri analizi ile birlikte yanlış tanımlanan ya da kategorize edilen ürünlerinin saptanmasına ve otomatik bir şekilde tekrar düzenlenmesini sağlıyor.

Artifica kurucuları

Sunduğu çözüm ile birlikte kusurlu ilanların müşterilere yaşattığı zaman kaybını önleyen Artifica, ilerleyen dönemde alışveriş tahmini, fiyat optimizasyonu ve değişik data işleme hizmetleri sunmayı da planlıyor. Artifica göre aktarılan bilgilere tarafından teşebbüs, alınan yatırımı ekibini büyütmek ve e-ticaret yazılım sağlayıcıları ile entegrasyon çalışmalarına sürat belirlemek için kullanacak.  

Artifica'nın verileri ve yapay zekayı geniş ölçekte kişiselleştirmek konusunda pazar lideri olacağına inandıklarını belirten Startupfon'dan Gülsüm Çıracı, girişimin yatırım tezlerine tam olarak uyduğunu dile getirdi. Çıracı, kurucu ekibin alanında uzman ve sektörel data açısından fazlasıyla donanımlı olmasının, firmanın sektördeki büyük bir sorunu çözüyor olmasının ve uygulamanın başarılı bir şekilde istenen performansı göstermesi Artifica'nın değerini artırdığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/12/yapay-zeka-altyapisi-sunan-artifica-tohum-yatirim-aldi