YIYECEK IÇECEK markaları, beklenmeyen ve öngörülemeyen, bununla birlikte sektörü ciddi şekilde etkileyen bir sene geçirdi. Fakat 1996 yılında Türkiye'de birincil şubesini Ulus'ta açan Domino's Pizza için koşul azıcık daha farklıydı. Çünkü hali hazırda marka, eve servis gelirlerinin yüzde 70'ini online kanallardan elde ediyordu. Yani pandeminin getirdiği sosyo-idareli kısıtlamalar, Dominos Pizza için bir avantaja dönüştü. Hatta Türkiye'deki online satışlarda yüzde 51,2 çoğaltma kaydetti. Bu da markaya Webrazzi Ödülleri kapsamında Yılın Yemek Yemek Sipariş Servisi kategorisinde ilk üçe girmesini sağladı.

2021'de 1000 karakter yeni istihdam planı

Şirketin 2020'yi nasıl geçirdiğini DP Eurasia Group CEO'su Aslan Saranga şöyle anlatıyor: "Türkiye'de Ekim ayına kadar dokuz mağaza açtık. 2021 Ocak ayını da dahil ederek toplamda 36 şube açmayı şube açmayı hedeflemiştik. Bu hedefleri düşürmedik. Yeni dükkanlarımızın açılışlarının tamamlanması ile takriben 1.000 kişilik yeni istihdam yaratmış olacağız. Herkesin evde kaldığı bu dönemde eve servis tarafında yüzde 15 ila 20 arasındaki satış artışımız nedeniyle manâlı bir aşırılık yaşadık. Bu dönemde şubelerimiz yoğun bir şekilde çalışırken Franchise görüşmelerimiz de devam etti. 2020 yılının birincil 6 ayında sistem ciromuz ise 2019 yılının benzer dönemine kadar yüzde 13,6 artma gösterdi."

Marka, salgın tedbirleri başlamadan önce hemen şimdi evlerde kalma planı uygulamaya alınmadan önce planlamalarını yaparak önlemlerini aldı. Saranga, "Bu dönemde önceliğimiz defalarca çalışanlarımız ve müşterilerimizin sağlığı oldu. Bütün çalışanlarımız Covid-19'dan korunma konusunda detaylı eğitim aldılar" diye konuşuyor.

Araca temassız teslimat

Domino's Pizza, tüm ürünlerini 245 derecelik fırınlarda, el değmeden, ISO22000 yiyecek güvenliği sertifikasyonuyla hazırlıyor. Ürünleri, şubelere dezenfekte edilmiş, soğuk araçlarla taşıyor. Ayrıca hem şubeler ayrıca de eve servis tarafında Temassız Teslimat hizmetini hayata geçirdi. Bu uygulamayı 'Araca Temassız Teslimat'la da genişletti. Böylece sadece eve serviste yok, Gel-Al'da da, müşterilerin hizmet elde etmek istediği her yerde afiyet ve güvenle lezzetleri sunmaya devam ediyor. Müşterilerin restoran içine bile girmelerine lüzum kalmadan QR kod okutarak rahatlıkla sipariş verebilecekleri bir Sticker tasarladılar. Bunu, bütün şubelerin camlarına astılar. QR kod okutulduğu anda sipariş aracısız olarak WhatsApp hattına bağlanıyor. Tekrar pandemi sürecinde devreye aldığ WhatsApp hizmetiyle Gel-Al sipariş tahsis etmek isteyen müşterilere, restorana girmeksizin çabucak ve temassız olarak sıralama olanağı sundu. 

Dijital yakın takiplerinde

2021'de öncelikli hedefleri arasında istihdam geliyor. Lezzet elçisi, mutfak personeli, lokanta müdürü gibi çoğu bambaşka pozisyonda 1000 kişiye iş imkanı sunacaklar. Odaklanacağı bir öteki konu daha fazla şehirde hizmet etmek. Aslan Saranga, yükselme planlarında önceliği Doğu Anadolu Bölgesi'ne verdiklerini söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "İlk aşamada Bitlis, Bingöl, Tunceli, Ardahan ve Muş'ta şube açmayı hedefliyoruz. Son olarak gerek hizmet kalitemizi gerek gittikçe gelişen ve gelişen ailemizde manâlı bir yeri olan teknolojiye yatırıma devam edeceğiz. Dijital olan her gelişmeyi yakinen peşine düşüp takip ediyor, müşterilerimize avantaj sağlayacak her türlü başvuru üzerinde çalışıyoruz. 2021'de de bu çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/22/eve-servis-gelirinin-yuzde-70-ini-dijitalden-elde-eden-domino-s-pizza-nin-2020-yili/