Gün içinde Twitter'ın, bütün eski mavi onay işaretlerini 1 Nisan'da kaldıracağından bahsetmiştik. Twitter'daki tek buluş bu yok, zira şirket şu anda de Twitter'a yeni üye olan kullanıcıların, Blue üyeliği için 90 gün yerine 30 gün beklemesinin yeterli olduğunu açıkladı. 

Şirket, umma süresini başlatarak dolandırıcılıkların önüne geçmeyi hedefliyordu. Zira Twitter Blue yayına alındıktan bugüne kadar geçen süreçte çoğu kullanıcı, yeni hesaplar açarak Blue üyesi oldu. Mavi tiki alan kullanıcılar, bu hesaplarla ünlüleri, şirketleri taklit etmeye başladı ve bu da doğal olarak emniyet endişelerinin doğmasına niçin oldu. Doğrusu bunların akabinde Twitter bir dizi önlem almıştı, 90 gün bekleme süresi bu önlemlerin son ayağıydı. Ama şirket bu süreyi 2 ay geriye doğru çekmeyi yerinde fark etti. 

Twitter'dan yapılan açıklamada, Twitter Blue'ya yeni aboneliklerin dünya çapında web, iOS veya Android'de mevcut olduğu; yeni oluşturulan Twitter hesaplarının 30 gün her tarafında Twitter Blue'ya abone olamayacağı bilgisi yer aldı. Twitter keza, gelecekte yeni hesaplar için kendi takdirlerine tabi olarak ve bildirimde bulunmaksızın bekleme süreleri uygulayabileceklerini de paylaştı.

Twitter, son olarak nüfus kağıdı destekli kimlik doğrulamasını deneme ediyordu. Buna göre kullanıcılar, kimliklerinin ön ve arkadaki yüzünün platforma yüklenmesinin yanı sıra selfie'lerini de çekerek kimlik düzeltme sürecini tamamlayabilecek. acilen ABD'de Android sürümlerde deneme halinde olan bu özelliğin ne vakit aktif edileceği ise süresiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/24/twitter-blue-uyeligi-icin-bekleme-suresini-90-gunden-30-gune-dusurdu/