Aktif Ventures'ın Mindvest girişim sermayesi fonu ile F-Ray'e yatırım yaptığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre alet öğrenimi yazılımları geliştiren girişim, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

F-Ray göre aktarılan bilgilere kadar girişim, 1,7 milyon TL tohum yatırım aldı. F-Ray'in 1,7 milyon TL'lik yatırımı, Estonya Merkezli girişim hızlandırma programı ve yatırım fonu olarak hizmet veren Startup Wise Guys'tan geldi. F-Ray tarafından aktarılan bilgilere göre teşebbüs, alınan yeni yatırımı şirketin yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını genişletmek ve yeni ürünlerin geliştirmek için kullanacak.

F-Ray kurucuları

2020 yılında Mehmet Eray ve Erdem Uzun göre ODTÜ Teknokent'te kurulan F-Ray, halka açık ya da kapalı bütün şirketlerin anında algoritmik finansal inceleme ve değerlendirmelerini yaparak mali tablo yorumlayıcılarına zaman ve verimlilik kazandıran makine öğrenmesi yazılımları geliştiriyor.

Şu lahza için Türkiye, Malezya ve Suudi Arabistan'da yer alan müşterilerine aktif olarak hizmet veren F-Ray'in kısa süre içinde İrlanda ve ABD'deki müşterilerine hizmet vermeye başlayacağını da ekleyelim. Edindiğimiz bilgilere tarafından F-Ray, önümüzdeki 5 ay baştan başa Startup Wise Guys ve EBRD göre Bükreş ve Tallinn'de yürütülecek Global Fintech Hızlandırma Programı'na da katılacak.

F-Ray olarak aldıkları yatırım ve dünyanın en iyi fintech hızlandırma programlarından biri olan EBRD destekli Startup Wise Guys Fintech Hızlandırma Programı ile şirketlerini çok daha sağlam temellere oturtacaklarını gösteren F-Ray kurucu ortağı Mehmet Eray, Startup Wise Guys'ın global çaptaki mentor ve network ağlarından da faydalanarak  mali inceleme ve tehlike ölçüm alanında global bir marka olmayı hedeflediklerini paylaştı.

Startup Wise Guys olarak gelişmekte olan ekosistemlerde kurulan, dünyaya açılma arzusu içerisinde olan  girişimlere yatırım yaptıklarını hatırlatan Startup Wise Guys partneri Günce Önür, F-Ray ekibi tarafından geliştirilen teknolojinin birçok global markette yer bulacağına ve şirketlerin sorunlarını çözeceğine olan inançlarının tam olduğunu da aktardı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/17/f-ray-startup-wise-guys-tan-1-7-milyon-tl-tohum-yatirim-aldi