Geçtiğimiz ay düzenlenen F8 konferansında Facebook, 8K çözünürlükte 360 derece kayıt özelliği sunan yeni nesil kamerası Facebook Surround 360'u tanıtmıştı. Satış fiyatının yaklaşık 30,000 dolar olması beklenen bu kameranın ne zaman çıkacağı ise henüz belirtilmedi. Fakat 360 derece fotoğraf desteği yakın zamanda Facebook'a gelmesi planlanıyor.

Mobil ve web üzerinden 360 derece fotoğrafları yükleme ve görüntüleme imkanı sunacak olan Facebook, böylece üyelerinin fotoğraflarda diledikleri gibi gezinmesine imkan tanınanacak. Sosyal medya devi, bu özelliği birlikte Facebook'u fotoğraflar için de daha kullanışlı bir platform haline getirmeyi planlıyor. Zira videolar için böyle bir çalışma geçtiğimiz aylarda yapılmaya başlanmıştı.

360 derece fotoğraf desteğiyle birlikte Facebook kullanıcıları, akıllı telefonlar ile çektikleri fotoğrafları 3-boyutlu bir şekilde hesaplarında paylaşabilecekler. Bunun için akıllı telefonlarla çekilmiş panoramik fotoğraflar ve 3. taraf uygulamalarla oluşturulmuş 360 derece fotoğrafları kullanmak yeterli olacak. Bu desteğin ne zaman geleceği ise henüz belirlenmiş değil.

Esasen 360 derece fotoğraf desteği, hayatımıza ilk kez giren bir özellik değil. Örneğin yıllardır Yandex Haritalar üzerinden cadde ve sokaklarda çekilen görüntüleri 360 derece olarak görüntüleyebiliyoruz.

Bakalım yakın zamanda Facebook'a gelecek olan bu özellik, takipçileri tarafından nasıl bir geri tepki alacak.