Mart ayında bir Facebook sözcüsü yorumlama yaparak uygulamanın birincil aşamada olduğunu söyledi. Gerisinde sözcü, yeni sürümle çocukların arkadaşlarına ayak uydurmasına, yeni hobileri ve alaka alanlarını keşfetmesine muavin olacaklarını belirtti. Ayrıca, bunu çocuklara yönelik Facebook sözde Messenger Kids uygulamasına benzetti.

Uygulama Messenger Kids’e benziyor.

Instagram sözcüsü Stephanie Otway, Instagram’da yaşlarını yalan söyleyerek kullanmaya başlayan çocukların sayısının arttığını belirtti. Şirket, çocuklar için tasarlamaya çalıştıkları yeni uygulamanın “pratik bir çözüm” olduğunu savundu. Fakat belirgin emniyet endişelerinin yanı sıra, siyasi liderler ve akıl sağlığı uzmanları, bu girişimin çocukların gelişimini ve özgüvenini olumsuz etkileyebileceğinden endişe ediyor.

Başsavcılar da mektupta bu argümana tepki gösterdi: “Küçük çocukların aileleri ve arkadaşlarıyla bağlantı kurabilecekleri daha güvenli öyle çok yol var.”

Eyalet başsavcıları mektupta ne yazdı?

Facebook’a mektup gönderen başsavcılar arasında Teksas, New York ve California eyalet başsavcıları da yer aldı. Grup, sosyal medyanın çocukları bireysel görünümleri ve sosyal statüleri konusunda endişelenmeye yönlendirdiği konusunda uyardı.

Instagram Kids ile Zuckerberg tartışmaların odağında.

Başsavcılar, “Sosyal Medya kullanımı, sosyal ağ hesabına sahip olmanın zorluklarını aşacak donanıma sahip olmayan çocukların sağlığı ve refahı için zararlı olabilir.” dedi.

Bunun üzerine bir Facebook sözcüsü tanımlama yaptı. Instagram’ın çocuk sürümünü geliştirirken kanun yapıcılar ve düzenleyicilerle birlikte çalışacaklarını söyledi. Facebook daha önce sürümün reklam içermeyeceğini açıklamıştı.

Instagram kullanımı çocukları nasıl etkiliyor?

Uzmanlar, sosyal medyanın çocukların ve gençlerin zihinsel sağlığı, vücut görüntüsü, benlik saygısı ve uyku düzeni üzerinde negatif etkileri olabileceğini düşünüyor. Özellikle Instagram, “beğeniler“, popülerlik ve olayları kaçırma konusunda bir saplantı oluşturuyor.

Uzmanlara kadar, sosyal medya çocuklar üstünde sağlık durumu sorunlarına niçin oluyor.

Önceki çalışmalar, uygulamalarda uzun süre geçiren gençlerin buhran ve anksiyete eğiliminde olduğunu buldu. İngiltere Kraliyet Halk Müziği Sağlığı Derneği’nin 2017’de yaptığı bir araştırma benzer netice gösterdi. Twitter, Facebook, Snapchat ve YouTube ile karşılaştırıldığında Instagram, zihinsel afiyet üstünde maksimum etkiye sahip.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/facebooka-mektup-instagram-kidsden-vazgecin
Yorumlar