Geçmişte sanal hakikat odağında böylece fazla egzersiz yapan Facebook, sanal gerçeklik oyunlarına odaklanan bir oyun stüdyosunu satın aldığını duyurdu. Facebook kadar aktarılan bilgilere göre şirket, BigBox VR oyun stüdyosunu satın aldı.

Laf konusu satın alma anlaşmasının parasal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Gerçekleşen satın alma ile birlikte BigBox VR'ın bütün ekibi Facebook'un sanal hakikat birimi olarak hizmet veren Oculus Studios'a katıldı.

2016 yılında Chia Chin Lee ve Gabe Brown göre Seattle'da kurulan BigBox VR, adından da anlaşılabileceği üzere sanal gerçeklik teknolojisini kullanan oyunlar geliştiriyor. Crunchbase'in verilerine kadar bugüne değin 6,5 milyon dolar yatırım bölge BigBox VR'ın yatırımcıları arasında ise Shasta Ventures, Outpost Capital, Pioneer Square Labs ve GSR Ventures bulunuyor.

Facebook'un BigBox VR'ı satın almasının öyle sürpriz bir saldırı olmadığını da paylaşalım. Edindiğimiz bilgilere göre iki firma uzun süredir sanal realite oyunları özelinde meslek birliği içinde çalışıyor. BigBox VR'ın şu ana değin geliştirdiği en popüler oyun olan "Population: One" oyunun lansmanı Facebook'un Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü ile yapıldı.

Oculus Quest 2'nin haricinde başka platformlar için de sunulan Population: One'ın tüm platformlar için geliştirilmeye devam edileceğini de paylaşalım. Laf konusu satın alma anlaşması ile birlikte BigBox VR'ın Facebook'a katılarak Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü için oyunlar geliştireceğini bildirmek yanlış olmayacaktır. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/14/facebook-sanal-gerceklik-oyunlari-gelistiren-bigbox-vr-i-satin-aldi