Şubat ayında eski ABD Başkanı’nın daimi olarak engellendiğini ifade eden Twitter, bu engelin kalkmayacağını açıklamıştı. Fakat açıklamalara rağmen milyonlarca takipçisi yer alan Trump’ın platforma döneceğine inanılıyordu Son yaşanan gelişmeler, durumun böyle olmadığını ortaya çıkardı. Popüler sosyal ağ devi Twitter, geçtiğimiz hafta boyunca donaldjtrump sitesinden paylaşım yapan hesapları kapattı.

Kısa süre önce ayrım edilen bu hesaplar, Trump’ın blog yazılarını kurulan siteden alıyor ve Twitter’da paylaşıyordu. Başka bir paylaşım yapmayan veya birini takip etmeyen bu hesapların eski Başkan’a ait trol ordusunun bir parçası olduğu düşünülüyor.

Twitter’ın seri bir şekilde bu hesapları kaldırması, Trump’ın dönüşüne sıcak bakmadığının en büyük kanıtı. Benzer bir şekilde geçtiğimiz günlerde Instagram ve Facebook da Trump konusuyla gündeme gelmişti. Facebook‘un içerik kararlarını gözden geçirmekle görevlendirilen gözetim kurulu, platformun Trump’ın hesabını askıya alma kararını onayladı. Böylelikle eski ABD Başkanı’nın platforma 6 ay daha giremeyeceği kesinleşmiş oldu.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/facebooktan-sonra-twitter-da-trump-icin-karar-verdi
Yorumlar