Facebook çatısı altında yaklaşık 3 yıldır Diem kripto para biriminin dijital cüzdanı olan Novi'yi geliştiren F2 (Facebook Financial) direktörü David Marcus, bu yılın son günlerine içten şirketten ayrılıyor. Hatırlarsanız Marcus, Ağustos ayında Diem ve Novi ürünlerinin kısa süre içinde kullanıma sunulabileceğini paylaşmıştı. bununla birlikte Marcus, yeniden Ağustos ayında  NFTlerle (non-fungible token) ilişkili ürün ve özellikler geliştirmeye hazırlandıklarını duyurmuştu. 

2014 yılında şirkete katılan Marcus, F2'nun başına geçmeden evvelden Messenger'ın başında devir almaktaydı. Marcus'un duyurusu akıllara, eylül ayında şirketteki rolünü bırakacağını duyuran akıllara Facebook CTO Mike Schroepfer'ı getirdi. 13 sene boyunca şirkete emek veren Schroepfer, şirkette kıdemli aza olarak sözde zamanlı bir role geçiş yaparken; 2022′de CTO olarak Schoepfer'in yerini hemen Facebook'un teçhizat bölümünün başkanı olan Andrew Bosworth alacak.

Aynı şekilde Marcus da koltuğunu geçmişte Upwork'te CEO görevini üstlenen Stephane Kasriel'e devredecek. Kasriel, bir süredir Novi'de mahsul direktörü olarak çalışmaktaydı.  

Facebook'un Diem kripto para birimi, endüstri ve yasal yaptırımlar kadar engebeli bir süreçle karşılaşmasının, Marcus'un başarılarılarını gölgelediğini söyleyebiliriz. Zira Marcus Paypal'ın başkanı olduğu dönemde Bitcoin öncelikle elde etmek üzere kripto paraları çarçabuk benimsemiş ve hürmet duyulan teknoloji liderlerinden biri haline gelmişti. Marcus önceki yıllarda Coinbase'in yönetim kurulunda yer almaktaydı. 

Meta'daki rolünü bırakacağını bir tweet seli ile duyuran Marcus, bu paylaşımda yakında kendi  girişimini kuracağını da duyurdu. Marcus'un profiline baktığımızda, girişimin, blok zincir, DeFi, NFT, Web3 ve metaverse projelerine odaklanacağını anlatmak muhtemel. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/01/facebook-un-kripto-yoneticisi-david-marcus-sirketten-ayriliyor