Facebook uzun süredir sosyal tatbik ailesine eklediği alışveriş özellikleriyle, sosyal ticaret alanında kayda değer atılımlar yaptı. Instagram Alışveriş ve Facebook Marketplace'in arkasından, WhatsApp da alışveriş özelliklerine kavuştu.

WhatsApp Alışveriş özelliğinin yakın zamanda yayına alması planlanıyor. Instagram Dükkanını Marketplace'e ekleme imkanı ise ABD'deki işletmelere bugünden itibaren açılacak. 

WhatsApp, Marketplace ve Instagram'a eklenen özellikler

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, bugün yaptığı yorumlama ile başvuru formu ailesine eklenen 3 yeni güncellemeyi duyurdu. Güncellemeler kapsamında Alışveriş sekmesi keza WhatsApp'ta ayrıca de Facebook Marketplace'te yerini alıyor.

Şirket, bununla beraber Alışveriş Reklamlarını üzerinde de çalışmaya başladığını açıkladı. Bu yeniliklerin yanı sıra şirket, Instagram'da görsel arama özellikler yayına almaya hazırlanıyor.

Alışveriş özelliklerinin keza WhatsApp'ta ayrıca de Marketplace'te yerini alması kayda değer bir hücum. Zuckerberg, paylaştığı gönderide aylık 1 milyardan pozitif kişinin Marketplace kullandığını açıkladı. İşletme sahipleri, Instagram dükkanlarını Marketplace'e taşıyarak daha artı kullanıcıya ulaşabilecek. 

WhatsApp'taki kullanıcılar ise herhangi bir şey satın almadan önce işletmelerle yazışabilecek. Geçmişte 2 hafta süren WhatsApp İşletme hesabı oluşturma süreçleri, bu ay itibari ile bir kaç dakikaya inecek. Bu noktada WhatsApp'ın 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğunu, WhatsApp Business üzerinden ise günlük 175 milyon kişinin mesajlaştığını hatırlatmakta menfaat var. Facebook'un bu yeni alışveriş açılımı, işletme sahiplerinin daha geniş bir kullanıcı tabanıyla buluşmasını sağlayacak.

Alışveriş Reklamları ve Instagram Görsel Arama 

Facebook, Alışveriş Reklamları ile kullanıcılara,  alışveriş davranışlarına yönelik reklamlar göstermeye başlayacak. Hem ABD'de bugünden itibaren yayına alınacak olan AR Dynamic Ads ile kullanıcılar, ürünü AR filtreler vesilesiyle deneyebilecek. AR reklamları dahilinde şirketin Huda Beauty ve Laura Mercier ile meslek ortaklığı yaptığını belirtelim. 

Google Lens ve Pinterest'te gördüğümüz görsel arama seçenekleri, Instagram'da da kendini göstermeye başladı. Yapay akıl destekli Görsel Arama özelliği önümüzdeki aylarda platformda yayına alınacak. Bu Nedenle hakiki hayatta veya internette gördüğünüz ve beğendiğiniz ürünleri, Instagram'da kolayca bulabileceksiniz. WhatsApp'a, Marketplace'e eklenen yeni alışveriş özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için yarın 16:00'da gerçekleşecek  Facebook Tech Talks'u peşine düşüp takip edebilirsiniz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/23/facebook-whatsapp-a-alisveris-ozelligi-ekliyor