Ekim ayında Messenger ve Instagram'ı birleştiren mesajlaşma özelliğini Türkiye'deki kullanıcılara açan Facebook, bugün yaptığı bir açıklamayla yayın içi reklamları da Türkiye'de yayına aldığını duyurdu. 

Bu yeni özellik sayesinde Türkiye'deki video içeriği üreticileri ve yayıncıları da Facebook'ta yer alan video içeriklerini reklama açarak gelir elde edebilecek.Reklamlar Tıpkı YouTube'da olduğu gibi videoların öncesinde, sırasında veya sonrasına yerleştirilebilecek.

Sayfası yayın içi reklamları kullanmaya uygun olan içerik üreticileri ve yayıncılar, bu reklamları İçerik Stüdyosu'ndan yönetecek. Böylece üretici ve yayıncılar,  belirli videolara reklam yerleştirilebilecek veya reklamları, Facebook sayfalarındaki tüm videolar için etkinleştirebilecek.

Özellikle pandemi döneminde birçok insanın Facebook platformlarındaki video içerikler aracılığıyla bağlantı kurabildiğini ve topluluk hissini yaşayabildiğini dile getiren Facebook Medya Ortaklıkları Yöneticisi Eren Sağır, şöyle konuştu:

Video, Facebook'taki en popüler içeriklerin başında geliyor. Türkiye'deki profesyonel yayıncıların, dizileriyle dünyada ün kazanmış yapımcıların, habercilerin, spor kulüplerinin, içerik üreticilerinin ve milyonlarca kullanıcımızın da en ilgi çekici videolarını paylaşmak için Facebook'a geldiğini görüyoruz. Bu durum bize video gelir dağılımı programımızı Türkiye'ye de getirmemiz için ilham verdi. Facebook videolarının, Türkiye'deki tüm video içerik üreticileri için yeni bir gelir elde etme fırsatı yaratacak olmasından ötürü çok heyecanlıyız.

Facebook Yayın İçi Reklamlar Hakkında sayfası üzerinden Yayın içi reklamlara uygunluk kriterlerini ve İçerik Stüdyosu'nu nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Kaynak: webrazzi.com