Otonom sürüş teknolojilerinin çabuk gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha popüler bir hale gelen Lidar teknolojisi yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Lidar teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan ABD merkezli Innovusion, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere kadar Innovusion, B serisi yatırım turunda 64 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Singapur devletine emrindeki yatırım şirketi Temasek liderlik etti. Yatırım turuna Temasek haricinde ise Bertelsmann Asia Investment Fund, Joy Capital, Nio Capital, Eight Roads Ventures ve F-Prime Capital katıldı.

Alınan 64 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Innovusion'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 100 milyon doları aştığını da ekleyelim. 4 ve 5 düzey sürücüsüz otomobiller için Lidar sensörleri geliştiren bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan Innovusion, 2016 yılında Junwei Bao tarafından Kaliforniya'da kuruldu. Innovusion kadar geliştirilen Lidar sensörlerinin 500 metre menzil içindeki objeleri saptama edebildiğini de paylaşalım.

Çin merkezli elektrikli ve sürücüsüz araba üreticisi olan Nio'nun Lidar teknoloji tedarikçisi de olan Innovusion, bu sene Nio göre tanıtılan ET7 modelinin Lidar teknolojilerini de geliştirdi. İki şirket arasındaki meslek bağlantısının yatırıma dönüştüğünü ve Nio'nun yatırım kolu olan Nio Capital'ın 64 milyon dolarlık yatırım turuna katıldığını da hatırlatalım. 

Şirketin geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Innovusion kurucusu ve CEO'su Junwei Bao, halka talep gerçekleştirmeyi düşündüklerini fakat az önce maddesel bir adım atmadıklarını paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/11/lidar-teknolojileri-gelistiren-innovusion-64-milyon-dolar-yatirim-aldi