2021 yılı hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Fibabanka, Finberg ve şirketin yatırımları ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Fiziksel yatırımlar yerine teknolojik yatırımlar yapmaya odaklandıklarını dile getiren Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, bu doğrultuda 2018 yılının Nisan ayında yüzde 100 Fibabanka iştiraki olarak kurdukları Finberg'i büyütmek istediklerini paylaştı.

Hatırlatmak gerekirse Fibabanka'nın yatırım ve finansal teknoloji girişimi Finberg'i duyurduğunu 2018 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Klasik bir VC'nin aksine, Finberg ile yaptıkları tüm yatırımlardaki temel amaçlarının başta Fibabanka olmak üzere, Fiba Grubu'nun tüm şirketlerine değer sağlayabilecek ve bu şirketlerle birlikte iş geliştirerek büyüyecek girişimlere odaklanmak olduğunu paylaşan Mert, şu an için Finberg'in yaklaşık fon büyüklüğünün 100 milyon TL olduğunu da paylaştı.

Ömer Mert

100 milyon TL'lik fon büyüklüğünün Finberg'in stratejisi çerçevesinde artırılmasının planlandığını da ekleyelim. Fibabanka, Finberg ile her türlü finansal ürün ve hizmetleri yatırım yaptığı girişimler kanalıyla müşterilere ulaştırmaya çalışıyor.

Bugüne kadar yaptıkları yatırımlardan da bahseden Mert, sektör ayrımı yapmadıklarını ancak stratejilerine uygun olarak yatırım ya da iş ortaklığı yaptıkları girişimlerin genelde fintech ve e-ticaret siteleri olduğunu paylaştı.

Hatırlatalım yatırımlarından bulut tabanlı bir ön muhasebe yazılımı olan BizimHesap sayesinde bugün binlerce KOBİ'nin sadece birkaç tıkla bankalarından KOBİ kredisine başvurabildiğini ve yine 2. el otomobillerin yönetim, satış ve ilan platformlarına sahip olan GarajSepeti ile de tüketicilerin otomobil alımlarını finanse edecekleri modeller üzerinde çalıştıklarını da paylaştı. Bunların haricinde bir diğer yatırımları olan Birleşik Ödemeye de değinerek şunları paylaştı: "Müşterilerimizin 7/24 EFT yapmalarını sağlayan “Nöbetçi Transfer” ürünü ve Vatan Bilgisayar iş birliğiyle Fibabanka kredisi kullananların taksit ödemelerini mağazalardan yapmasını sağlayan teknolojik geliştirmeler, Finberg yatırımlarından Birleşik Ödeme Sistemleri A.Ş. tarafından ortaya kondu. "

2021 yılında yüzde 20 oranında büyüme bekleyen Fibabanka, müşteri sayısını ise önümüzdeki 3-4 yıl için de 10 milyona çıkarmayı hedefliyor. 2020 yılında ise müşteri sayısını yüzde 27 artışla 2,2 milyonun üzerine taşıyan Fibabanka, 2020 yılının 3. çeyrek sonu itibarıyla 178,6 milyon TL net kâra da ulaştı.

Kaynak: webrazzi.com